Karaman’da Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri kapsamında 10 bin öğrenci 4 ayrı kategoride sınava girecek, 70 bin metrekarelik bir alanda da ağaç dikme kampanyası yapılacak.
Karaman Eğitim Gönüllüleri Derneği (KAREGDER) ile Karaman İl Müftülüğü Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri kapsamında bir yarışma ve ağaç dikme kampanyası düzenleyecek. Uygulama ve katılım hedefi yönünden Türkiye’de ilk olacağı belirtilen yarışmada Karaman genelinde 10 bin öğrencinin katılmasının planlandığı 4 ayrı kategoride öğrenciler Peygamberimizin hayatından sınav olacaklar. Diğer proje kapsamında da Karaman’da 2 ayrı yerde toplam alanı 70 bin metrekare olan bir alanda sahabe efendilerimiz adına fidan dikilecek.
 
KAREGDER ve Karaman İl Müftülüğü dernek binasında söz konusu programlarla ilgili basın toplantısı yaptılar. Karaman İl Müftüsü Nuri Değirmenci yaptığı konuşmasında, gelecek nesillerin sağlıklı yetişmesi noktasında düzenlenecek programların çok önemli olduğuna dikkatleri çekti. Değirmenci, söz konusu projeler kapsamında hem Peygamber efendimizin hayatının yapılacak sınav öncesi en etkili şekilde okunacağını hem de adına fidan dikilecek sahabe efendilerimizin örnek hayatlarının aile içinde gündeme geleceğini belirterek “Bu programlar gelecek nesillerin yetişmesinde farklı bir kilometre taşı olacak. Öncesi ve sonrası ile verilecek ödüllerle ve yaşanılacak heyecanlarla öğrenciler için unutulmayacak bir hatıra olarak zihinlerde kalacak.” dedi. 10 bin öğrenci ile ailelerinin de ortak olacağı heyecanın farklı ve güzel bir anlamı olacağına da dikkatleri çeken Değirmenci, KAREGDER-Karaman İl Müftülüğü tarafından ortaklaşa yürütülecek etkinliklere tüm Karamanlıların her anlamda destek verecek olmasının da önemli olduğunu dile getirdi.
 
 
Son başvuru tarihi 12 Mart olan yarışmaya 3 bin kişi adını yazdırdı
 KAREGDER Başkan Yardımcısı Abdülkadir Gök de yaptığı konuşmada sınav ve ağaç dikme kampanyası ile ilgili bilgi verdi. Kitap okuma sınavının ikinci sınıftan on ikinci sınıfa kadar öğrenciler arasında 4 ayrı kategoride yapılacağını belirten Gök, Peygamberin küçük arkadaşları, Canım Peygamberim, Siyeri Nebi ve Efendimiz (Muhtasar) adlı kitaplardan 50 kişilik uzman bir ekip tarafından 63 er adet soru hazırlanarak il geneli sınav yapılacağını belirtti. Toplamda 92 öğrencinin ödüllendirileceği yarışmada genel başarı noktasında ilk 3 e giren okulların ve öğretmenlerinin de ödüllendirileceği söyleyen Gök “Diz üstü bilgisayardan bisiklete, fotoğraf makinasından mp4 e kadar çok değişik hediyelerimiz var. Amacımız öğrencilerin hem kitap okumalarına vesile olmak, hem de sınav öncesi yapacakları hazırlıkla onların öz güvenlerinin artmasına katkıda bulunabilmek.” dedi.
Ağaç dikme kampanyasında da sahabe efendilerimiz adına Karaman’da Urgan mahallesinde ve Kılbasan Beldesi’nde fidan dikileceğini söyleyen Gök, toplam alanın yaklaşık 70 bin metrekare olduğunu söyledi. Dikilecek 80-150 cm lik fidanların damlama sulama yöntemi ile bakımının yapılacağını dile getiren Gök, Karaman genelinde 10 bin kişinin bu çalışmaya katılmasını hedeflediklerini belirtti. Projelerle ilgili tüm bilgilerin www.secyildizini.com adlı web sitesinden  öğrenilebileceğini ifade eden Gök, tüm amaçlarının örnek şahsiyetler Peygamber efendimiz ve sahabe efendilerimizin daha iyi tanınması, bu süreçte farklı bir heyecanın yaşanması ve ağaçlandırma çalışmalarına gelecek nesillerin aktif olarak katılması olduğunu belirtti.