Karaman Valisi Süleyman Kahraman’ın Kazım Karabekir’i Anma Programı’nda gündeme getirdiği Kazım Karabekir Evi’nin yapımı ile ilgili olarak Kazımkarabekir Kaymakamı  Kamil Güzel ve Kazımkarabekir Belediye Başkanı  Muammer Sarı, Vali  Kahraman’ı makamında ziyaret ederek, konuyla ilgili bilgi verdiler.

13 Ocak 2012 Cuma günü gerçekleşen görüşmede Kaymakam Kâmil G, konuyla ilgili olarak yer tahsis edildiğini, çalışmaların devam ettiğini ve Kazım Karabekir Evi’nin ilçe ve Karaman açısından büyük bir önem taşıdığını belirtti.
Vali Kahraman ise Karaman’ın birbirinden değerli şahsiyetlerin yetiştiği  bir iklim olduğunu belirterek: “Karaman’ın bağrında yetişen ve bu milletin gönlünde taht kuran abide şahsiyetler, Karaman’ın hem bugünü hem de yarınları açısından büyük bir önem ve anlam taşımaktadır. Kazım Karabekir Paşa, İstiklâl Mücadelemizin en önemli isimlerinden biri ve onun mücadelesi dün olduğu gibi bugün de büyük bir önem ve anlam taşıyor. Çocuklarımız ve gençlerimiz onun mücadelesini kendilerine rehber edinerek inşallah daha büyük işler başaracaklar. Amacımız onun adını, onun gayretini, onun sevgisini yaşatmaktır. Bu çalışmayı da bu amaç doğrultusunda yürütüyoruz. İnşallah hayırlara vesile olur.”dedi.