İNTERMED’in “2014 Yılın Başarı Ödülleri” sahiplerini buldu. Dernek tarafından kurulan bir komisyon vasıtasıyla seçilen ödül sahipleri ödüllerini aldılar. Ödül alanların listesi ve gerekçeleri şu şekildedir:

YÖNETİM ÖDÜLLERİ

Lütfi Elvan – UDH Bakanı – Onur Ödülü: Karaman değişiyor, gelişiyor, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Hemşerimiz Lütfi Elvan deyim yerinde ise Karaman’ı hem havadan hem de karadan uçuruyor. Karayollarında standartlar yükseldi, hızlı tren çalışmasında sona yaklaşıldı, Hava Alanı için müjde verildi. Bakanımızın liderliğinde Karaman sanayi merkezlerinden olmaya hazırlanıyor.  2023 hedeflerine koşarak ilerliyor. İNTERMED Onur Ödülü Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan.

Murat Koca – Vali - Yönetici Ödülü: Kamu menfaatlerini her şeyin üstünde tutan yönetim anlayışı, yerel yöneticilere örnek oldu. Hukukun üstünlüğü ve kamu yararı tartışılmaktan çıkıp yönetim biçimi oldu. Kamu yönetimine pusula olan yönetim anlayışı nedeni ile yılın kamu yöneticisi Vali Murat Koca Oldu.

Ertuğrul Çalışkan – Belediye Başkanı - Yönetici Ödülü: Seçilir seçilmez ilk işi güven ortamını oluşturmak oldu. Önyargıları belediye yönetiminden uzak tuttu. Yönetimde birleştirici güç oldu. Karaman’ın belediye bütçesini yormadan hızlı yatırım alması için bakanlık yatırımlarının önündeki engelleri kaldırıyor. Ertuğrul Çalışkan’ın hedefinde yeni Karaman var. 2014 Yılının En Güvenilen Yöneticisi Ertuğrul Çalışkan.

Celalettin Güngörer -İl Genel Meclisi Başkanı- 2014 Yılı Kamu Yatırımı Ödülü: Bölgemizde yatırım parametreleri yenilenebilir enerji kaynaklarını gösteriyor. Gelecekte Karaman güneş enerjisinden elektrik üretiminin yapıldığı önemli merkezlerinden olacak. Karaman kamu yatırımında bir ilk yaşadı, Özel yatırımcılardan beklenen hamle gelmeyince Kamu örnek olacak bir yatırım yaptı. İl Özel İdaresi Güneş enerjisinden kendi elektriğini üretmeye hazırlanıyor. Güneş Enerjisi alanında özel sektöre örnek olacak ilk yatırımı yapan İl Özel İdaresini çalışanlarını, yönetimini, İl Genel Meclisini ve Valimizi kutluyoruz. Yılın Kamu Yatırımı Ödülü İl Genel Meclisi Başkanı Celalettin Güngörer.

Vehbi Konarılı - Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürü - Yatırımcıya Destek Ödülü: Onun için mesai kavramı yok. Karaman için, Karaman’a yeni enerji dolu ufukları açmak için var gücüyle çalışıyor. Karaman’da yeni bulunan güneş madenini dünyaya duyurmak için gayret ediyor. Gelen yatırımcılara yardımcı oluyor mihmandarlık ediyor. Karaman Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Vehbi Konarılı

Osman Ünüvar - Belediye Başkan Yardımcısı - Sosyal Yardımlar Ödülü: Her gün ihtiyaç sahiplerinin sofrasında sıcak aş oluyorlar. Hastalara derman olmak için çalışıyorlar. Karaman Belediyesi ihtiyaç sahiplerinin yemeğinden, temizliğine kadar her ihtiyacı ile ilgileniyorlar. Karaman Belediyesi beşikten mezara kadar hayatın her alanında hizmet üretiyor. 2014 Yılı Sosyal Hizmet Ödülü Karaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Osman Ünüvar

Ali Konukseven – Kent Konseyi Başkanı - Çok Seslilik Ödülü: Ortak yaşam bilincinin geliştirilmesini, çok ortaklı yönetim anlayışının gelişmesi için çalışıyor. Yönetimde ortak akıl hedefliyor. Kent konseyi, engelli, genç, çocuk ve spor meclisleri ile kent yönetiminde söz sahibi oldu. Kent Konseyi başkanı Ali Konukseven farklı siyasi görüşten, farklı statülerden insanları kent yönetimine ortak ediyor. Ali Konukseven ortak akıl ve ortak paydanın oluşmasında birleştirici oluyor. 2014 yılı yönetimde çok seslilik ödülü Ali Konukseven.

SİYASET ÖDÜLLERİ

Ahmet Ertuğrul - En hızlı çıkış yapan Karamanlı siyasetçi Ödülü: Kılbasan’da başlayan siyaset serüveni onu başarılı çalışmaları nedeni ile Genel Merkezi’ne taşıdı. 2014 yılında yaptığı çıkış ile CHP Genel Merkezi Parti Meclis Üyesi seçildi. 2014 yılının en hızlı siyasi çıkışı ödülü Ahmet Ertuğrul.

Mevlüt Akgün - Siyasi Hizmet Ödülü: Karaman’da AK Parti’nin kurucu başkanlığı ile başlayan hizmet kervanı Türkiye Büyük Millet Meclisinde 3. Döneme uzandı. Karaman’da vatandaş ile etkili bir diyalog kurdu gönülleri fetih etti. 2014 Yılı Siyasi hizmet Ödülü Milletvekili Mevlüt Akgün.

BASIN ÖDÜLLERİ

Mehmet Çetin - Anadolu Ajansı - Basın Onur Ödülü: Mehmet Çetin gazeteciliği bir hayat olarak yaşayanlardandır.  Onu bir gün özel bir haberin peşinden koşarken, bir başka gün Ermenek’in engin dağlarında kardelen fotoğrafı çekerken, karların üzerinde görürsünüz. Fotoğraflarında ayrı bir tat vardır. Hafızalarda iz bırakır. Haber hayatından ilk sırada yer alır. Aslında hayat onun için haberdir. Habercilerin Mehmet Abisi, 2014 Yılının Habercisi Anadolu Ajansı Karaman Muhabiri Mehmet Çetin.

Kemal Önder Demirkollu - Girişimci Gazeteci Ödülü: Karaman’da medya kuruluşlarının ayakta durmakta güçlük çektiği bir dönemde, haber yayıncılığına yaptığı yatırımlar ile yeni bir soluk yeni bir renk getirdi. Habercilerin istihdam kapılarından oldu. İnternet mecrasında yayın yapan “karamangundem” artık Karaman Gündem gazetesi ile basılı medyada da yer alıyor. 2014 Yılı Basın Dalında Girişimci ödülü Kemal Önder Demirkollu.

Murat Özünal - Siyasi Haber Ödülü: Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında haberciler yeni Başbakan’ın hayatını irdelerken, beklenen özel haber Murat Özünal’dan geldi. Yeni başbakanı merak edenler cevabın bir bölümünü bu haberde buldu. Özünal’ın “Sıra Arkadaşı Başbakan Davutoğlu’nu Anlattı” haberi en çok okunanlar arasına girdi. 2014 Yılı Basın Kategorisinde Siyasi Haber Ödülü Murat Özünal.

Abdulkadir Akkoca - En Çok Okunan Haber Ödülü: 30 Mart Yerel Seçimlerinin en hızlı günlerinde Bakan Elvan’ı takip eden haberci Abdulkadir Akkoca, siyasi gündeme gerilen havayı yumuşatacak, izleyenleri gülümsetecek bir haberi servis etti. Yerel Mitingde heyecanını kontrol edemeyen Dedeler Bakan Elvanın elinden kaptığı mikrofonla gündeme damga vurdu. Akkoca’nın “Dedelerden Erdoğan’a Destek, Kılıçdaroğlu’na Tepki” haberi binlerce okundu. Haber sosyal medyada 600 bin beğeni aldı. 2014 Yılı İnternet Medyasında en çok okunan haber ödülü Abdulkadir Akkoca

Adem Kocatürk - Karaman Kültür ve Tarihine Katkı Ödülü: Karamandan.com, haberlerinin yanı sıra arşiv niteliğinde ki fotoğraf albümleri ile beğeni topluyor. Karaman’ın tarihin tozlu sayfalarında kaybolmaya yüz tutmuş yakın tarihi fotoğraflarla Karamandan.com’da yeniden gündeme geliyor. Tarihi fotoğrafların yanı sıra köy ve kent kültürünü belgeleyen fotoğraflarda en çok beğenilenler arasına giriyor. 2014 Yılı internet mecrasında Karaman Kültür ve Tarihine Katkı Ödülü Karamandan.com Adem Kocatürk.

Serdar Özgür - Magazin Haberciliği Ödülü: Takipçilerin gözü ağır gündemin sayfalarında yorulurken o takipçilerini gülümsetecek magazin haberleri gündeme taşıyor. Detaylar gözünden kaçmıyor. Halkın içine iniyor mikrofon tutuyor. Magazin haberleri ile farklı gündem yaratan karamanstar.com 2014 yılı en iyi Magazin Haberciliği Ödülü Serdar Özgür

Ferhat Koç - En iyi Haber Fotoğrafı Ödülü: Anlar bazen bütün süreci anlatan tek bir karedir. Ferhat koç o anı yakalamak üzere deklanşöre dokunduğunda belediyedeki devir teslim törenin en çok tartışılan karelerinden birisini yakalamıştı. Yeni Başkan Çalışkan ve Milletvekili Akgün mutlulukları yüzüne vururken, makamı yardımcısına devreden Uğurlu’nun yüz ifadesi sanki mutluluğunu yalanlıyordu. Ferhat Koç’un Sosyal medyada en çok tartışılan fotoğraf karesi 2014 yılının en iyi haber fotoğrafı oldu.

Ereğlihaberleri.com - Hızlı Gelişim Ödülü: Onlar Konya Ereğli’nin haber kaynağı oldular. Kısa sürede farklarını ortaya koyarak takdir topladılar. Bölgenin hem kültürüne hem tanıtımına katkı sağladılar.  İNTERMED kurucu üyelerinden Ereğli Haberleri.com adına Ekrem Kocatürk ve Hakan İpek.

Muammer Şen - Asayiş Haberi Ödülü: Birçok haberci geceleri nöbeti uykuya tuttururken o sokaklarda haber kovalar. Asayişten kurtulan Muammerin fotoğraf karelerine yakalanır. 2014 Yılı Asayiş Haberi Ödülü Muammer Şen

KON TV - Etkili Yayın Ödülü: Bölgedeki her insanın kendinden değerler bulduğu,  uydu üzerinden yaptığı yayını Avrupa’dan bile kolayca erişilen, içeriği ile beğeni toplayan bölgemizin ve 2014 yılının en etkili Televizyon yayını ödülü KONTV

Osman Ülkümen - Araştırma Makale Ödülü: Öğretmenliği sadece talebeleriyle sınırlı tutmayan hem kendini talebe görÜP ömrünü öğrenmeye adayan hem de yazdığı kitaplarla, makalelerle hepimize Karaman’ı ve Karaman tarihini öğreten değerli öğretmenimiz, Karamandan.com köşe yazarı Osman Ülkümen.

Osman Nuri Koçak - En İyi Köşe Yazarı Ödülü: Karaman uzun yıllar boyunca O’nun yazılarını okudu. O’nun bir konuda ne düşündüğü her zaman merak edildi. Sadece kendisi gibi düşünenleri değil, tamamen karşıt düşüncede olanları da çok iyi anladı. Her zaman seviyeli ve zarif yazılarıyla her kesimden insanın ilgiyle okuduğu köşe yazarı Osman Nuri Koçak.

Ömer Aşıran - sonhaber.nl - Güvenilir Medya Ödülü: Memleket hasretinin olduğu gurbette daha bir sıkı sarılır Türkler birbirine. Memleketten, birbirlerinden, sevdiklerinden bir haber duymak isterler. Avrupa’da Türklerin önemli haber kaynaklarından, günlük 150.000’i bulan tekil ıp ile zirveyi zorlayan, 2014 Yılında Avrupalı Türklerin en güvendiği haber kaynağı Ödülü www.sonhaber.nl

Prof. Dr. Mehmet Karataş - En İyi Fikir Ödülü: İnternet ortamında iyi fikirler her zaman değer bulur, değer bulan yatırımlar iyi fikirler ile başlar. www.bulten.gen.tr akademisyenlerin buluştuğu odak 2014 yılının dijital ortamda en iyi fikir ödülü www.bülten.gen.tr

STK ÖDÜLLERİ

Beyaz Ay Derneği - Durmuş Sayaslan: Türkiye Beyazay Derneği  Karaman Şubesi ”Eğitim Her Engeli Aşar “ parolası ile yola çıktı. Engellilerin eğitilmesi ve iş sahibi olabilmeleri için yaptıkları çalışmalarla dikkatleri çekti. Türkiye Beyazay Derneği Karaman Şube Başkanı Durmuş Sayaslan.

Ziraat Odası - Recep Muğlu: Görevi süresince çiftçinin yanında olmayı hizmetin kapısı bildi. Çiftçilerin ayağına gitmeyi zulüm görmedi. Hizmetlerin yanı sıra Tesisleri de çiftçi ayağına götürdü. Sivil toplum kuruluşları kategorisinde 2014 yılının en iyi hizmet ödülü Recep Muğlu

Ankader - Zafer Yaşar: Halkımız O’nu, Karaman’ın kültürel, sosyal ve ekonomik kalkınmasına hız verecek projeleriyle tanıdı. O Kasgem’in TKDK’nın kurucularından. Karaman yöresel peynirlerinin Avrupa’da tanınması için İtalya ve Fransa’da verdiği seminerler ulusal basında yer aldı.  Sivil toplum kuruluşları kategorisinde 2014 Yılı’nın tanıtıma en iyi katkı yapan kuruluş ödülü Ziraat Mühendisi, Tarım Ekonomisti, Proje Uzmanı ANKADER üyesi Zafer Yaşar

Müsiad - Turgay Baş: O görev için talipli çoktu, görev ona verildi.  Enerjisi ile kısa sürede işadamları doğru odakta birleştirdi. Ülkemizin yükselen değerlerinden MÜSİAD Karaman Şubesini Karamana kazandırdı. 2014 Yılının birleştirici STK Ödülü MÜSİAD Karaman Şube Başkanı Turgay Baş.

iHH - Raşit Bayrak: “İyilik her zaman ve her yerde” sloganıyla dünyanın neresinde zulüm ve hak ihlali varsa oraya iyilik götüren Vakıf.  Gönüllüler ordusu ile toplanan tertemiz yardımları, tertemiz amacına ulaştıran İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı İHH adına Raşit Bayrak

İŞ DÜNYASI ÖDÜLLERİ

İnovasyon - Musa Akgül – White Rose: O’nun sermayesi her zaman zekâsı ve iyi kalbi oldu. Çılgın icatları ve yardımseverliği ile tanındı. Karaman sanayisine farklı açılımlar getirdi. 2014 Yılı İnevasyon Ödülü, Karaman’ın mucit işadamlarından White Rose’un kurucusu Musa Akgül.

Pazarlama İletişim Ödülü - Twitto Erol Şimşek: Tüketiciyi ekranda yakaladı, ürünün yanında faydayı da pazarladı, Lezzetli ürünleri Bien Kruvasan ve Tiwitto’nun  yanında psikolojik etkiyi de sundu. 2014 Yılı Marka İletişimi Ödülü Erol Şimşek

Eğitime Katkı Ödülü - Yılmaz Babaoğlu ve Necati Babaoğlu: Üretime ve istihdama katkılarının yanısıra eğitime ’de çok önemli katkılar sundular. Cahillikle mücadele ettiler. On binlerce kitap dağıttılar, hep veren el oldular. Kimseden takdir beklemediler. 2014 Yılı Eğitime Katkı Ödülü Bifa Bisküvi Yılmaz Babaoğlu ve Necati Babaoğlu.

Çevreci Yatırım Ödülü - Greeneco – Saray Holding: Yenilenebilir enerji kaynakları ülkemize kazandırılmayı bekliyor. Saray Holding yenilenebilir enerji kaynaklarını işletmeyi öncelikleri arasına aldı, Denizli Seben'de, Dalyan'da, Fethiye'de ve Konya Karapınar'da  %100 yenilenebilir Termal enerjiye yatırım yaptı. Dünyada usta damaklara eşsiz lezzetler sunan Saray Holding'in yatırımı 2014 yılın en çevreci yatırımı Greeneco oldu. (Saray Holding Adına Oğuz Kaan Özdağ)

Genç Girişimci Ödülü: Hüseyin Özkaya: İstihdamın kaynağı, ekonomimizin direği sanayicilerimiz genç kuşağın yatırımları ile kuvvetleniyor. Desipancurdan Hüseyin Özkaya Türkiye’de ilk üçe giren yatırımı ile 2014 Yılının Genç Girişimci Ödülünün sahibi oldu.

Yılın Konut Projesi - Şehri Divan Hakan Çelik: Şehirler sosyal imkânları ile nefes alırlar. Şehri Divan sosyal tesisleri ile şehre nefes alan projeler yürütüyor. Ailelerin huzur bulacağı fırsatları sunan şehri divan 2014 yılının konut projesi seçildi. CHS Grup Hakan Çelik.

İstikrarlı Marka Ödülü - Saray Bisküvi: Saray Holding'in amiral gemisi Saray Bisküvi ve Gıda bir çok ilke imza attı, Saray Gıda’nın ilkleri, bir çok yatırımcıya örnek oldu, ilham verdi, yeni yatırımcıları cesaretlendirdi. Dünya çapında birçok kalite belgesinin ve kalite ödülünün sahibi Saray Bisküvi ve Gıda Karaman Organize Sanayinin en istikrarlı marklarından oldu. Saray Gıda insanlığın mutluluğu için var gücü ile çalışıyor. "2014 Yılının en istikrarlı Markası Saray Bisküvi ve Gıda." (Genel Müdür Mehmet Erdabak)

SOSYAL ÖDÜLLER

Orhan Dereli - Yılın Öğretmeni: Sözleşmeli öğretmen yılın fedakârlığını yaptı, ciğeri öğrencisi Naciye Dereli’ye, Ciğerinden bir parça bağışladı. Hayatını riske etti. 2014 Yılının en fedakâr öğretmeni Orhan Dereli.

Alper Arıcan - Yılın Polisi: Babaları ile ekmek peşinde koşarken küçük 8 yaşındaki Ömer kanalizasyon çukuruna düştü, bu haberi duyan polis memuru olay yerine intikal ettikten sonra küçük Ömer’i kurtarmak için canı pahasına kanalizasyon çukuruna atladı. Ömer’i canlı çıkarmayı başardı fakat bütün çabalara rağmen Ömer hayata gözlerini yumdu. Akıllarda polis Alper Arıcan fedakârlığı kaldı. 2014 yılının en fedakâr Polis Ödülü Alper Arıcan.

Ramazan Kepir - Yılın Muhtarı: Bir şehrin bir mahallenin gelişmesi güzelleşmesi sadece kamu yatırımlarıyla olmadığını gösterdi Yardımseverleri Mahallesi için seferber etti. Muhtar olduğu ilk döneminde mahalleye cami, okul, kuran kursu, parklar ve daha birçok güzellikler yaptırdı. 2014 yılının Muhtarı Osmangazi Mahallesi Muhtarı Ramazan Kepir.

Ali Rıza Özkan - Yılın Oda Başkanı: Bazen sivil toplum görevleri önemli fedakârlıklar ister. Ailenizden, sevdiklerinizden daha çok sosyal görevlere zaman ayırmak durumunda kalabilirsiniz. Terziler Odası Başkanı bu fedakârlıklara odadan alması gereken maaşını da ekledi. Görev süresince maaş almayarak örnek oldu. Yılın Oda Başkanı Terziler Odası Başkanı Ali Rıza Özkan

SPOR ÖDÜLLERİ

Futbolda yılın sporcuları,  Muzaffer Emre ilhan, Samet Dağlı, Gökhan Köksal : Karaman’da Futbol uzun bir aranın ardından Mili takıma oyuncu gönderdi. Karaman Belediye Spor ’un Oyuncuları Muzaffer Emre ilhan, Samet Dağlı, Gökhan Köksal Amatör milli takıma seçilerek Malta’da Bölge Şampiyonu oldular. Hedeflerinde Haziran ayında Almanya’da yapılacak Avrupa finalinde Kupa Kaldırmak var. Futbolda yılın sporcuları,  Muzaffer Emre ilhan, Samet Dağlı, Gökhan Köksal

Mustafa Eroğlu Satranç: İlimizde düzenlediği satranç turnuvaları ile karaman binlerce misafiri ağırladı. Karaman’da en çok lisanslı sporcu satrançta. Yediden yetmişi herkesin mücadele fırsatı bulduğu satranç branşı 2014 yılının ilgi ile takip edilen Branşı oldu. Satranç il Temsilcisi Mustafa Eroğlu.

Teakwondo Dünya 3. Hilal Şimşek: Katıldıkları müsabakalarda Karaman’ı en iyi şekilde temsil ederek uluslararası arenada duyurdular. Başarıları Karaman’ın tanıtımı ile taçlandırdılar. 24-27 Temmuz 2014 tarihlerinde Azerbaycan'ın başkenti Bakü' de yapılan Yıldızlar Teakwondo Dünya Şampiyonasında 41kg da Akademi Spor Kulübü sporcusu Hilal Şimşek Dünya 3.sü oldu

 Yılın Sanatçısı: Bekir Sıtkı Erdoğan

Bir şehri ve insanlarını en iyi sanatçılar anlatır. En güzel mısralarla en güzel belagatiyle ömrünü memlekete ve milletine adamış yüzyılın en büyük şairlerinden, bu yıl ebedi aleme uğurladığımız şair Bekir Sıtkı Erdoğan. Onu kaybetmenin hüznüyle, değerli şairimizi hürmetle anıyoruz ve ona ödüllerin en büyüğünü yüreğimizdeki sevgileri sunuyoruz.

Ruhu Şad olsun.