Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen’in, Kredi ve Yurtlar Kurumunda kalan öğrencilere yaptığı ziyaretler devam ediyor.

 

Rektör Gökmen’in, Kredi ve Yurtlar Kurumu Atatürk Erkek Öğrenci Yurduna yaptığı ziyarete, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karataş ve Genel Sekreter Ahmet Tüfekçi de katıldı. Öğrenciler, heyecanla karşıladıkları üniversite yöneticileriyle uzun süre sohbet ettiler.

 

Ziyarete yurttaki yemekhane görevlilerine teşekkür ederek başlayan Rektör Gökmen, “Öğrencilerimizle ilgilendiğiniz için, ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşıladığınız için teşekkür ederiz” dedi.

 

Öğrencilere “Biz sizin hizmetçiniziz. Kültürümüzde hizmet etmek, yönetmekten daha üstündür” diyen Rektör Gökmen, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi personeli ve öğrencilerinin bir aile olduğunu, görüşüp karşılıklı önerilerini aktararak sorunlara daha kolay çözüm yolu bulunabileceğini belirtti.

 

Rektör Gökmen’in “insana değer verirseniz, yüceltilirsiniz” sözü, öğrencilerin de görüşlerini aktarmaları ile sıcak bir sohbete dönüştü. Okudukları kitaplar, Türkiye’deki eğitimin geleceği, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’ndeki gelişmeler gibi farklı konularda görüş alışverişi yapıldı. Mezun olduklarında olayları daha iyi analiz edebilmeleri, öngörü yeteneklerini geliştirebilmeleri için öğrencilik yıllarını en iyi şekilde değerlendirmeleri yönünde önerilerini aktaran Rektör Gökmen’i, öğrenciler üç saat süren ziyaret boyunca ilgi ve dikkatle dinlediler.

 

Kendini yurtta kalan öğrencilerin yerine koyduğunu belirten Rektör Gökmen, öğrencilere geleceğe bu yıllarda hazırlandıklarına dair hatırlatmada bulundu ve “Tanışmak, dost kazanmak hayattaki en önemli kazanımlardır” şeklinde konuştu.

 

Rektör Gökmen, öğrencilerden ailelerine selam ve hürmetlerini iletmelerini de istedi. Öğrencilerin hepsinin kendilerine bir emanet olduğunu, öğrenci ailelerinin gözlerinin arkada kalmamasını hatırlattı.