ÖSYM’nin üniversitelere gönderdiği 2015-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’na göre Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesine (KMÜ) 2015-2016 eğitim-öğretim döneminde 1.495’i lisans, 2.135 ön lisans ve 130’u da özel yetenek sınavı ile olmak üzere toplam 3 bin 760 yeni öğrenci alınacak. 
KMÜ’de Üç Farklı Fakülteye Üç Yeni Program Açılıyor

ÖSYM kılavuzuna göre yeni eğitim-öğretim döneminde KMÜ’de üç yeni program daha eğitime açılıyor. KMÜ Edebiyat Fakültesi Felsefe Programı normal ve ikinci öğretime 40’ar, İslami İlimler Fakültesi normal ve ikinci öğretime 50’şer, Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Programına ise 50 öğrenci alınacak. 

Kazım Karabekir ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokullarına Dört Yeni Program

Fakültelerde açılacak bölümlerin yanı sıra Kazım Karabekir Meslek Yüksekokulu Çağrı Merkezi Hizmetleri Programına normal ve ikinci öğretim için 50’şer, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programına normal ve ikinci öğretime 40’ar, Emlak ve Emlak Yönetimi Programına 60, Turizm ve Otel İşletmeciliği Programına ise ikinci öğretim için 40 öğrenci alımı yapılacak.

Yeni eğitim öğretim döneminde ilk defa öğrenci kabul edecek bu bölüm ve programların yanı sıra Yükseköğretim Kurulu tarafından Ermenek Meslek Yüksekokulunda Maden Teknolojisi Programının açılmasına da izin verildi.