Anadolu Gençlik Derneği Karaman Şube Başkanı Şabettin Gezen, Kobani’de meydana gelen olaylara ilişkin açıklama yaptı. İslam adına Müslüman kıyımı yapan terör örgütünün, yaptığı katliamlara hız kesmeden devam ettiğini söyleyen Gezen, “ Müslümanların yaşadığı bir ülkeden Müslümanların yaşadığı bir başka ülkeye,  Müslümanların yaşadığı bir şehirden Müslümanların yaşadığı bir başka şehre ateş düşüren bu katliamlar en son Müslüman kardeşlerimizin ve akrabalarımızın olduğu Kobani’ye ulaştı” dedi.

“Bölgede yaşanan bu katliamın sorumlusu başta ABD, AB ve İsrail’dir” diyen Gezen, bu sorumluları görmeden yapılacak olan her türlü değerlendirmenin gerçekleri halı altına süpürmek gibi olacağını ifade etti.  Gezen, “Irak, 2003 ABD işgalinden sonra can ve mal güvenliğinin olmadığı bir coğrafyaya dönüşmüştür. Suriye 2011 Mart ayından itibaren can ve mal güvenliğinin olmadığı bir coğrafyaya dönüşmüştür.  Başta Irak ve Suriye olmak üzere bölge ülkelerinin topraklarının kendi kutsal toprağı olduğunu iddia eden İsrail’in her iki ülkede yaşanan bu kaos ortamında payının olmadığını düşünmek aymazlıktır. Aynı şekilde bir damla petrolü bir damla insan kanından daha değerli gören ırkçı emperyalizmin bu kaos ortamında payının olmadığını düşünmek aymazlıktır” diye belirtti.

“KARDEŞLİK YENİDEN İNŞA EDİLMELİ”

Bu coğrafyada huzurun, barışın, kardeşliğin yeniden inşa edilmesi gerektiğini kaydeden, Gezen,  “Bin yılı aşkın bir süredir bu coğrafyada yaşayan Arapların, Farsların, Türklerin, Kürtlerin ve diğer toplulukların ırkçılık ve mezhepçilik bataklığına düşmeden hakkı üstün tutarak yeniden bir araya gelmeleri gerekiyor.  ABD, AB ve İsrail’in parmağının olduğu her müdahale bu coğrafyayı daha da yaşanmaz hale getirecektir. Bu coğrafyanın tüm vicdan sahipleri, bu coğrafyanın tüm merhamet sahipleri, bu coğrafyanın insanlıktan ve İslamlıktan nasibini almış tüm yiğitleri, Arap’ı ile Fars’ı ile Kürt’ü ile Türk’ü ile bir araya gelmelidir.  Barış ve huzur bu coğrafyada yaşayan halkların samimi istek ve gayretiyle gerçekleşir. Barış ve huzur ırkçılık dayatmayan, mezhepçilik dayatmayan İslam Birliği ile gerçekleşir” şeklinde konuştu.

“KAN DÖKEN BİZİM KARŞIMIZDADIR”

Barışın Türkçesi de Kürtçesi de Arapçası da bir yüreği olan herkesi sevindireceğini belirten Gezen, “Müslüman olsun ya da olmasın bölgede yaşayan her insanın can, mal, din, akıl ve nesil emniyeti bizim için kutsaldır. Müslüman olsun ya da olmasın haksız yere tırnağının ucuna zarar gelen bir insan bizim yanımızdadır. Müslüman olsun ya da olmasın haksız yere kan döken bir insan bizim karşımızdadır. Ölümün Türkçesi de Kürtçesi de Arapçası da bir yüreği olan herkese hüzün verir. Türkiye, başta Irak, Suriye ve İran olmak üzere bu coğrafyanın tüm yerli unsurlarıyla bir araya gelmeli,  yapay sınırları ve yapay düşmanlıkları ortadan kaldırmanın yollarını aramalıdır. Kardeşler ve akrabalar arasına çekilmiş tüm engeller kaldırılmalıdır” ifadelerini kullandı.