Karaman Valiliğinden yapılan resmi açıklamada;
''İlimiz Kredi Yurtlar Kurumu Kız Öğrenci Yurdunda 18.05.2014 saat 21.50 sıralarında; Karaman Emniyet Müdürlüğü Haber Merkezine gelen ihbarla Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Yerleşkesi içerisinde bulunan Kredi Yurtlar Kurumu Kız Öğrenci Yurdu D blokta kavga olayının olduğunun bildirilmesi üzerine, olay yerine giden Emniyet ekipleri şüpheliyi suç aleti ile birlikte ele geçirmiştir.
Olayda müşteki K. Y. nin sağ bacak iç kısmından yaralı olduğu ve yüksek miktarda kan kaybettiği görülmüş, olayın Prof. Dr. Halil Cin caddesi üzerinde bulunan YHM Düğün sarayı önünde kovalamaca ile başladığı, tarafların üniversiteyi çevreleyen tel örgüleri aşarak öğrenci yurdu içerisine kadar geldikleri, müştekinin D blok içerisine girmesi ile birlikte şüphelinin de takip ettiği kapıda bulunan özel güvenlik görevlilerini aşan şüphelinin 2. kat koridoru üzerinde müştekiyi ekmek bıçağı ile yaralamıştır.

O. Ş ile aralarında daha önce husumet olduğu anlaşılan müşteki K.Y’nin, Karaman Devlet Hastanesinde tedavisi devam etmekte olup hayati tehlikesi bulunmamaktadır,''dendi.

Dün gece Üniversite Mahallesi Kredi Yurtlar Kurumu Kız Öğrenci Yurdunda meydana gelen bıçaklı yaralama olayıyla ilgili olarak ilk açıklamayı İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne yaptı.

Şahne KYK önünde yaptığı açıklamada kavgadan dolayı tepki gösteren üniversite öğrencilerine aklı selim davranılması yönünde telkinde bulundu.
Kavga eden iki kişinin öğrencilerle ve üniversiteyle hiçbir ilgisinin bulunmadığını, iki kişinin kavga ederek binaya girdiğini anlatan Şahne, şunları kaydetti:

"İçerde bıçaklama olayı gerçekleşiyor. Yaralı kişi bacağından yaralı. Şüpheli kişi yakalandı. Şu an kendisiyle ilgili adli işlemler yapılıyor. Yurt içinde devam eden hiçbir konumuz yok. Bazı öğrenciler olayı görüp sinir krizi geçirdikleri için hastaneye kaldırıldı. Öğrencilerimizle ilgili bir sağlık problemi bulunmamaktadır. Şu anda güvenlikle ilgili hiçbir sıkıntı yok, gerekli tedbirler alındı," dedi.

Olay yerine giden Karaman Valisi Murat Koca: "Bu münferit olayın kesinlikle kurumla ve öğrencilerle doğrudan ilgisi yok"

Karaman Valisi Murat Koca, Kredi Yurtlar Kurumunda meydana gelen bıçaklı kavgayla ilgili, "Bu münferit olayın kesinlikle kurumla ve öğrencilerle doğrudan ilgisi yok" dedi.

Kredi Yurtlar Kurumunda incelemelerde bulunan ve yetkililerden bilgi alan Koca, burada gazetecilere açıklamalarda bulundu. Olayla ilgili bilgi kirliliği olduğunu belirten Koca, "Akşam saatlerinde dışarıdan gelen iki şahıs arasında kavga meydana gelmiş. Bıçaklanan şahıs hastanede tedavi altında, bıçaklayan şahıs da emniyet güçleri tarafından yakalanmıştır. Bu şahısların kendi aralarındaki husumetten kaynaklanan bir durum. Konunun doğrudan öğrencilerimizle ilgisi yok" diye konuştu.

Böyle üzücü bir hadisenin devletin binasının içinde meydana gelmesinin son derece rahatsız edici olduğunu ifade eden Koca, şunları kaydetti:

"Gereken tedbirleri alacağız. Olayla ilgili basında farklı bilgilerin yer aldığını öğrendim. Kesinlikle şahsın dışında, öğrencilerimizin burnu dahi kanamamıştır. Olaya şahit olan çocuklarımızdan fenalaşanlar oldu. Onların da durumları iyi. Çocuklarımızda kesinlikle ne ölü ne de yaralı var." 

Karaman'da bir genç, sosyal paylaşım sitesi aracılığıyla kız kardeşini rahatsız ettiğini öne sürdüğü kişiyi, Kredi Yurtlar Kurumu içerisinde bıçakla yaralamış, olaydan sonra yaralı şahıs tedavi altına alınırken, zanlı emniyet güçleri tarafından yakalanmıştı.