Karaman’ın Larende Mahallesine yapılmakta olan Larende Anadolu İmam Hatip Lisesine bağlanan Dirlik Parkının etrafına duvar örülmesi mahalle sakinlerinin tepkisine yol açtı.  Larende’de ikamet eden bir grup vatandaş, Dirlik Parkının okula bağlanmasını istemedikleri gerekçesiyle Dirlik Parkında eylem yaptı.

Eylemin yapıldığı yere intikal eden emniyet güçlerine isteklerini anlatan mahalle sakinleri, parkın okula bağlanması sonucunda kendilerinin mağdur olacağını dile getirdi.  Larende’de ikamet eden eylemci vatandaşlar, mahalle muhtarlarının ilgisiz olduğunu ve bu duruma müdahale etmediğini de ifade etti.

“PARKIN OKULA BAĞLANMASINI İSTEMİYORUZ”

Parkın yapılmasın karşı olan Larende’de ikamet eden mahalle sakini Hanifi Karayılan, “Bu park bizim buluşma noktamızdır. Larende’nin merkezinde yer alan Dirlik Parkı; Sümer, Yenişehir ve Larende Mahallerinin birlik ve beraberliğini sağlıyor. Çünkü merkezi noktada bulunan parkı bu üç mahallenin insanı kullanıyor. Yeri geliyor arkadaşlarımızla burada toplanıp muhabbet ediyoruz. Yeri geliyor ailemizle bu parkta dinleniyoruz. Bundan dolayı bu parkın okula bağlanmasını istemiyoruz” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZ OLUMUSUZ YÖNDE ETKİLENMEYECEK Mİ”

Diğer bir mahalle sakini olan Tacip İnce ise, “Parkın okula bağlanacağı fakat vatandaşların hizmetine kapatılmayacağı söyleniyor. Yani öğrenciler ve vatandaşlar, okulun ders arasında bu parkta bir arada olacak ve öğrencilerin vatandaşlarla iç içe olması sağlanacakmış. Madem öyle bir durum var, peki neden parkın etrafı duvarla çevriliyor? Hadi duvarla çevirdiniz, neden park içerisine giriş yapılabilecek birden fazla kapı koymadınız? Ayrıca vatandaşlarla öğrencilerin aynı alan içerisinde durması ne kadar doğru olur? Bu parka gelip yüksek sesle muhabbet etmek isteyenler ya da sigara içecek olanlar vardır. Çocuklarımız okul vaktinde bu tarz olaylarla karşılaşınca olumsuz yönde etkilenmeyecek mi” şeklinde konuştu.

Mahalle sakinleri emniyet güçlerine düşüncelerini ilettikten sonra aralarında belirledikleri 3 kişilik heyet ve emniyet güçleriyle birlikte isteklerini yetkililere anlatmak üzere Karaman Belediyesine gitti. Heyetin belediyeye doğru hareket etmesiyle, mahalle sakinleri eylem yaptıkları alanı sorunsuz bir şekilde terk etti.