Karaman Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan bugun Muhtarlar Derneği,Ticaret ve Sanayi Odasını, Karaman'da yapılan yolları,kaldırımlar ve parkları, Ziraat Odasını,Çukur Bahçeyi ve Molla Fenari Caddesinde ki esnafları ziyaret etti.

Gerçekleştirilen ziyaretlerde Lütfi Elvan ile birlikte Karaman Ak Parti il başkanı Kerim Dereli , İlçe Başkanı Celalettin Güngören, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Bayır, Karaman Belediyesi Özel Kalem Müdürü Ertuğrul Çalışkan eşlik etti.

Ziyaretler öncelile Muhtarlar Derneğin'de başlayarak, muhtarların dileklerini ve şikayetlerini dinledi. Burada, konuşma yaparak ve çok önemli açıklamalarda bulunan Elvan, Muhtarlar Derneği'nin düzeneldiği ödül törenine Ankara'da komisyon işleriyle uğraştığından dolayı katılamadığını dile getirdi. Elvan ''Ödül töreninde Lütfi Elvan bazı kişilerin katılmasını istemedi''diye çıkan iftiraya ''Bu sözü söyleyen şerefsiz, namert ve hasiyetsizdir. Bu söz beni çok üzdü ve insanın ağzından çıkan söz hasiyeti, onuru ve şerifidir'' dedi.

Elvan daha sonra Karaman'a yapılacak olan projelerden bahsetti. Elvan; ''Bunların en büyüğü olan Doğukuşla  Vadisi Projesinin tüm planını hazırladık. 360 milyon tl proje bedeli ödeyeceğiz .Karaman'ın en büyük cazibe merkezi olacak.
Ayrıca Aktekke meydan Projesine çok dalga geçildi, gülündü, yapılmaz denildi ama biz inandık ve protokolu imzaladık ve de yapacağız. 2 tane gökdelen dikeceğiz, birisi 4 nolu sağlık ocağının oraya, diğeri ise eski barakaların olduğu yere 2 tane gökdelen yapılacak. Mart sonuna hastaneyi de taşıyacağız ve hiç bir engel kalmayacak,''dedi.

Elvan; ''Biz günü geçirmek için projeler yapmıyoruz, bizim hedefimiz 2023 ileriye yönelik projeler yapıyoruz. Bifa Kavşağına yapılan köprülü kavşağı neden Ereğliye doğru verilmedi diye çok tepki aldık, ancak bir ileriye yönelik projeler yaptığımız için ileride şehir içi trafik yoğun olacak ve o kavşak trafiğin yükünü azaltacak. Belediyemiz bu yıl sadece asvalta 28 milyon tl para harcadı. 2008'de tüm bütçesi 22 trilyondu belediyenin bütçesi yükseldi. Belediyenin bu yıl ayrılan tüm bütçe 85 milyon tl'dir'' dedi.

Elvan;''İçme suyu projesi ise şuan herkes kuyu suyu içiyor ve ne kadar sağlıklı bilmiyoruz, bu yüzden seneye Karaman içme suyunu İbrela Barajı'ndan sağlayacak ve daha temiz ve hijyenik olacak. Bunun yanında belediye her yıl kuyuda su çekmek için 3 milyon tl elektirik parası ödüyor, bu seneye bitecek inşallah,'' dedi.

Daha sonra Lütfi Elvan ve beraberinde ki heyet Karaman Ticaret ve Sanayi Odasına geçti. Milletvekili Elvan çalışanlarla tek tek selamlaşarak yeni yapılan binayı gezdi. Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toktay'ı makamında ziyaret ederek çeşitli bilgiler aldı.

Elvan ve beraberinde ki heyet belediyenin yapmış olduğu yol, kaldırım ve parkları gezdi ve düşüncelerini dile getirdi. Çalışmaları gezen Elvan daha sonra ziraat odası başkanı Recep Muğlu'yu makamında ziyaret etti.

Heyet son olarak Molla Fenari Caddesinde ki esnafları ziyaret ederek dilek ve şikayetlerini dinledi ve projelerini anlattı.