HAK İŞ SENDİKASI BAŞKANI M.ARSLAN;
“BİZ SADECE ÜYELERİMİZİN HAKLARINI KORUYAN MİSYONUN ÖTESİNDE, BÜTÜN KESİMLERİN BİZİM ÜZERİMİZDE HAKLARININ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ”

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan Karaman’da medya mensupları ile bir araya geldi.
Demosan Otel’de düzenlenen kahvaltılı basın toplantısına basın mensuplarının ilgisi yoğun oldu. Toplantıya, Sendika Genel Başkanı Mahmut Arslan’ın yanı sıra Hak ş Karaman Şube Başkanı Mehmet Bayrakçı’nın yanı sıra Memur Sen Şube Başkanı Yunus Özdemir’de katıldı.
Kahvaltı sonrası konuşan Hak İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan;
“Karamanımıza sendikal faaliyetlerimizi yerinde görmek ve çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere geldik. Konfederasyonumuz sendikal faaliyetlerimizin değerlendirilmesinin ardından Valimiz, Belediye Başkanımız, Rektörümüz ve sanayi kuruluşlarımıza ziyaretlerde bulunacağız.”dedi.
“KARAMAN BÜYÜMEYİ VE GELİŞMEYİ HAK EDİYOR”
Arslan konuşmasının devamında, Karaman bir medeniyet şehri. Coğrafi konumdan baktığımızda da biz Adana, Mersin, Konya üçgeninde sıkışmış bir şehir olarak görmüyoruz. Sürekli gelişen bir konumda. Ve Karaman’ın her alanda gelişmesi ve büyümesi içinde üzerimize düşen sorumluluğu da yapmaya her zaman hazırız.”dedi.
“İŞ BARIŞINI TEHDİT EDEN YAKLAŞIMLARDAN UZAK DURUYORUZ”
İşçi sendikalarına da seslenen Arslan, 
“Hak İş olarak sadece üyelerin haklarını, hukuklarını ve taleplerini değil, işçi sendikalarının bize Hak İş’e ihtiyaç duyan mağdur kesimlerin de yanında olduğumuzu belirtmek isterim. Biz sadece üyelerimizin haklarını koruyan misyonun ötesinde bütün kesimlerin bizim üzerimizde haklarının olduğunu düşünüyoruz.”dedi.
Emekçilerin modern Karaman’da modern çalışma hayatı içinde kamuoyunun iş barışı içinde geleceğe umutla bakmasını arzuluyoruz. Biz işverenlerimizi rakip olarak görmüyoruz. Haklarımızı gasp eden bir konumda da görmüyoruz. Soğuk savaş dilini kullanmıyoruz. İş barışını tehdit eden yaklaşımlardan uzak duruyoruz. Bütün işverenlerimize de Hak İş’in bu davranışına kulak vermesini temenni ediyoruz.Kamuoyunda olumsuz sendika algısını kaldırmak istiyoruz. 1980 öncesi sendikacılığın olumsuzluklarını bugünün Türkiye’sinde halen algılanmasından rahatsızlık duyuyoruz.  Sosyal diyalog içinde her zaman uzlaşmaya ve verimli olmaya hazırız.”dedi.
“ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU DEMOKRATİK DEĞİL”
Arslan konuşmaların ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. “Asgari ücret’in yılsonu iyileştirilmesi beklentili soru üzerine Arslan; “Bu şartlarda Asgari Ücret Tespit Komisyonunun Demokratik olması lazım. Gelir adaletsizliğinin kalkması ve 5.5 milyon asgari ücretli çalışanın sosyal yönlerinin de daha fonksiyonel hale gelmesi lazım. Yoksa bu sembolik kararlardan öteye geçmez.”dedi.