21 Aralık 2011 Çarşamba günü Valilik Makamında gerçekleşen ziyarete, Makedonya Eski Maliye Bakanı Maksud Ali, Makedonya Türk Milli Hareket Partisi Milletvekili Erdoğan Saraç, Öğretim Görevlisi Naser Ruşani, işadamı, eğitimciler ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden oluşan heyetin ziyaretine Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ve Karaman Belediye Başkanı Dr. Kâmil Uğurlu da eşlik etti.
Karaman Valisi Süleyman Kahraman ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek: “Karaman’ı eviniz gibi bilin; çünkü bu şehrin insanı ‘kapımız açıktır girene, lokmamız helâldir yiyene’ diyerek her zaman misafirperverliği ve cömertliği kendisi için büyük bir onur kabul etmiştir. Karaman gönlü geniş insanların yurdudur ve bugün sizleri burada ağırlamak bizleri onurlandırmıştır. Hoş geldiniz, gönlümüzü şenlendirdiniz.”dedi.
Vali Kahraman, Makedonya heyetine Karaman hakkında çeşitli bilgiler verdikten sonra,  gelen heyete Şikârîkaramanname ve Karaman Ağzı kitaplarını hediye etti. Kitapları Vali Kahraman’dan heyeti temsilen Makedonya Türk Kadınlar Kurumu Başkan Yardımcısı ve Ohri Sivil Toplum Kuruluşu Başkanı Yıldız Ali aldı. Vali Kahraman’ın Aktekke Camii’ne ait kristal hediyesini de heyeti temsilen Makedonya Maliye Eski Bakanı Maksut Ali aldı.
Maliye Eski Bakanı Maksut Ali, atalarının Karaman’dan gittiğini belirterek: “Bugün burada olmak hepimizi çok duygulandırdı. Ayrıca bugün Makedonya Türklerinin milli bir günü…. 21 Aralık Türkçe Eğitim Günümüzde, Türkçenin Başkenti’nde olmak da bizleri ayrıca mutlu etti ve heyecanlandırdı. Misafirperverliğiniz için en samimi duygularla teşekkür ediyoruz.”dedi.
Valimiz Sn. Süleyman Kahraman, Konya Valisi  Aydın Nezih Doğan ve Karaman Belediye Başkanı Dr. Kâmil Uğurlu’nun Makedonya 21 Aralık Türkçe Eğitim Günü’nü tebrik etmesinden sonra söz alan Makedonya Türk Milli Hareket Partisi Milletvekili Erdoğan Saraç ise heyecanını ve duygularını şu sözlerle dile getirdi: “Bizler yüzyıllar önce Türklüğü ve İslâm’ı temsilen Makedonya’ya gelen insanların torunlarıyız… Bugün atalarımızın yurdunda olmaktan da çok mutluyuz. Sayın valilerimize ve belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz. İnşallah sizleri de topraklarımızda görmek, misafir etmek isteriz.”
Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ise Makedonya’yı ziyaret ettiklerini ve orada kendilerini çok duygulandıran anlar yaşadıklarını belirterek, “O topraklarda yaşayan Türk halkının duruşu ve mücadelesi bizleri gerçekten duygulandırmaktadır. Sizlerin şahsında tüm o insanlara teşekkür ediyoruz.”dedi.
Vali KAHRAMAN ise ilk fırsatta Makedonya’yı ziyaret etmek istediğini; gönüller bir olduğu müddetçe mesafelerin bir engel teşkil etmeyeceğini belirterek: “Ne güzel bir gün ki Türkçe Eğitim Gününüz de Türkçenin Başkenti’ni ziyaret ediyorsunuz… Sizlerin konuştuğu Türkçenin arılığı, duruluğu bizlere sizlerin yaşadığı hayatı anlatıyor aslında… Sizler o topraklarda bir medeniyeti temsil ediyorsunuz, minnettar olduğumuzu belirtir, en samimi duygularla teşekkür ederim” dedi.
17 kişiden oluşan Makedonya heyeti Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ile birlikte Karaman Belediyesi’ne geçerek, Belediye Başkanı Dr. Kâmil Uğurlu’yu ziyaret etti.  Karaman Belediyesi ziyaretinden sonra Aktekke Camisi’ne ziyaret eden heyet, akşam yemeğinden sonra Karaman’dan ayrıldı.