KOP’un en önemli ayaklarından olan Mavi Tünel Projesi’nin açılış töreni için Konya’ya giden Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, bu projenin Karaman ve bölge insanına hayırlı olmasını diledi.
Konya Dedeman Otel’de Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilen projenin açılışına ev sahibi olarak katılan Başkan Uğurlu: “Mavi Tünel yüz yıllık bir hayaldi. Hükümetimiz her zaman olduğu gibi yine büyük bir projeyi 2 yıldan daha kısa bir süre içerisinde hayata geçirdi. Yukarı Göksu havzasından Akdeniz’e boşa akan sular bu proje ile artık hebâ olmayacak. 17 km uzunluğunda ki bu tünel ile; 1 milyon 100 bin hektar alan sulanacak, Karaman’ın 60 yıllık su ihtiyacını karşılayacak. Bu proje ile Göksu’dan Konya ve Karaman ovalarına akıtılacak su ile çekilen yeraltı suları beslenecek. Su sıkıntısından dolayı ekimi yapılamayan birçok bitki türü üretilmeye başlanacak. Çiftçimizin ve bölge insanının yüzünü güldürecek bu büyük proje şimdiden insanı heyecanlandırıyor. Ben bu projede emeği geçen başta Sayın Başbakanımız ve Bakanlarımız olmak üzere herkese teşekkür ediyor, projenin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gönderdiği görüntülü mesajın dinlenmesinin ardından Mavi Tünel’in iki ucunun birleştirilmesi telekonferans yöntemiyle Bakan Eroğlu ve protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi.
Dedeman Otel’de düzenlenen törene Bakan Eroğlu’nun yanı sıra Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, AK Parti Konya Milletvekilleri Mustafa Kabakçı, İlhan Yerlikaya, Ayşe Türkmenoğlu, Gülay Samancı, Mustafa Baloğlu, Cem Zorlu, Hüseyin Üzülmez, Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Karaman Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, Devlet Su İşleri Genel Müdürü Akif Özkaldı, kamu kurum temsilcileri ile davetliler katıldı.