Karaman'da Anadolu Gençlik Derneği tarafından, Mekke'nin fethinin 1382'inci yıldönümü dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

 Yunus Emre Konferans Salonunda yapılan kutlamaya katılımın fazla olması sebebiyle çoğu konuk programı ayakta izledi.

Kutlama programanı Karaman Anadolu Gençlik Derneği başkanı Mükremin Özer'in yaptığı konuşmayla başladı. Özer konuşmasında Türkiye'nin her yerinde bu saatlerde bu organizasyonun yapıldığını, Karaman olarakta her yıl bu kutlamayı devam ettirdiklerini aktardı. Anadolu Gençlik Derneği'nin Türkiye'nin organize olmuş, faal, en büyük gençlik hareteketi olduğundan bahseden Özer konuşmasına;'' Bu gecede bizleri yalnız bırakmadığınız için siz değerli konuklarımıza teşekkür ediyoruz. ''dedi.

Program Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Konya'dan konuşmacı olarak gelen Eğitimci Ali Galip Doğan Hoca Peygamber efendimizin hayatından dan kıssalar anlattı. Doğan, konuşmasında Mekkenin fethinin gönüllerin fethi olduğunu ve bu fethin Kudüsün, Endülüsün ve İstanbul'un fethine yelken açtığını , insanlığın bugün de fetih ruhuna ve heyecanına muhtaç olduğunu söyledi. Program gençlerin hazırladığı gösteriden sonra sonlandırıldı.

Haber; Önder
www.karamangundem.com