12 Mayıs 2016 Perşembe günü saat 17.00’de Valilik Makamında gerçekleşen ziyarete; Bulgaristan Mestanlı Zeybekler Derneği Başkanı Metin Hasan,  Organizatör ve Koordinatör  Oktay Akar ile beraberindeki ekip katıldı.

Bulgaristan’ın Momçilgrad Bölgesinden ilimize gelerek, Türk Dil Bayramı etkinliklerine katıldıklarını ifade eden Dernek Başkanı Hasan Metin, yıllardır Bulgaristan’da yaşadıklarını ama köklerinin ve geçmişlerinin Karaman’a dayandığını söyleyerek, anayurtları olan Karaman’da olmaktan duydukları mutluluğu ifade etti.

Vali Murat Koca ise konuşmasında; “739. Türk Dil Bayramı etkinlikleri kapsamında balkan ülkelerinden gelen ve kökleri Karaman’a dayanan konuklarını, Türkçe’nin Başkenti Karaman’da ağırlamaktan duyduğu mutluluğu ifade etti.

Türk Dil Bayramı etkinlikleri kapsamında yine geçmiş yıllarda balkan ülkelerine göç eden Karamanlılarla bir araya geldiklerini söyleyen Vali Koca, dilin tüm insanlık için ortak bir değer ve birleştirici bir unsur olduğunu belirterek, geçmişiyle bağlarını koparmadan gelecekle sağlam köprüler kurmuş, kendi öz kimliğini kaybetmeden gelenek, görenek ve Türk kültürünü balkanlarda yaşayan ve yaşatan Karamanlıların varlığının Türk Dili’ne yüzyıllardır başkentlik yapmış bir il olan Karaman için şans olduğunu belirtti.”

Günün anısına Dernek Başkanı Metin Hasan Vali Murat Koca’ya Türk Dil Bayramını kutlayan bir plâket takdim etti. Vali Koca ise Dernek Başkanı Hasan Metin’e Mader - i Mevlana Kristali hediye etti.

Ziyaret programı, toplu hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.