Mevlana Kalkınma Ajansı'nın yaptığı açıklamada, Cumhuriyetimizin kurulusunun 100. Yılı olan 2023 yılında Türkiye ekonomisinin dünyanınen büyük 10 ekonomisi içerisinde yer alması hedeflenmektedir. Bu hedefe ulaşmak için enerjialanında yapılması gerekenler elektrik enerjisi piyasası ve arz güvenliği strateji belgesi ile ortayakonulmaktadır. Strateji belgesi çerçevesinde 2023 yılına kadar; tüm yerli kömür ve hidrolikpotansiyelinin ekonomiye kazandırılması, rüzgar kurulu gücünün 20 bin MW mertebesine ulaşması,jeotermal kurulu gücünün 600 MW seviyesine ulaşması, 2020 yılında elektrik üretimimizin yüzde 5’inin nükleer enerjiden sağlanması, güneş enerjisinin elektrik üretimi içinde kullanılmasınınyaygınlaştırılması ve ülke potansiyelinin azami ölçüde değerlendirilmesi hedeflenmiştir. Ayrıca sözkonusu strateji belgesinde yenilenebilir kaynakların elektrik enerjisi üretimi içindeki payının en az %30seviyesinde olması temel hedef olarak belirlenmiştir.
 
Mevlana Kalkınma Ajansı 2015 Yılı Yenilenebilir Enerji Mali Destek Programı kapsamında S.S.Alibeyhüyüğü Sulama Kooperatifi’nin sunmuş olduğu “ALİBEYHÜYÜĞÜ SULAMA KOOPERATİFİ 1 MW GÜNEŞ ENERJİSİ TESİSİ KURULMASI PROJESİ” başlıklı projesi destek almaya kazandı. Proje Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Akman ile S.S.Alibeyhüyüğü Sulama Kooperatifi Başkanı Abdullah Küçükdağlı tarafından imzalandı.

Proje ile Alibeyhüyüğü Sulama Kooperatifine ait tarımsal alanların güneş enerjisinden üretilen elektrik enerjisi ile sulanmasını sağlamak için 1 mw(1000kw) güneş enerjisi elektrik üretim santrali kurulacaktır.

Mevlana Kalkınma Ajansı’nın sağlamış olduğu destek ile proje uygulamaları proje personelinin oluşturulması, hazırlık faaliyeti, satın alma ve uygulama, eğitim ve projenin değerlendirilmesi şeklindedir. Projenin uygulanması ile 1 MW lık güneş enerjisi sistemi kurulacak, 110 adet kuyu ile 90.000 da tarım arazisi güneş enerjisinden üretilen elektrik enerjisi ile sulanacaktır.

Buna bağlı olarak da tarımsal sulamada kullanılan elektrik enerjisi giderleri  % 40 azalarak, Birim alandan elde edilen verim % 10 artacaktır. Bölgede ki yenilenebilir enerji kaynağı(güneş enerjisi) potansiyeli değerlendirilecek ve verimli kullanılması çalışmalarına katkı sağlayacaktır.

Alibeyhüyüğü Sulama Kooperatifini uygulayacağı proje ile kuyulardan maksimum verim alınarak kayıplaren azaindirilecektir. Sulama suyu verimli bir şekilde kullanılacaktır. Kooperatif üyelerinin aileleri 2.000 kişi,yöre halkı 2.765 kişi bu durumdan olumlu etkilenecekler ve refah seviyeleri yükselecektir.