MHP İl Başkanı Yılmaz, “İçinde Bulunduğumuz Günler İstikametimizin Doğruluğunu İspatlamıştır”
Milliyetçi Hareket Partisi Karaman İl Başkanı Av. Oktay Yılmaz, Kurucu genel başkan Alparslan Türkeş’in vefatının 19. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Alparslan Türkeş’i anlatmanın birkaç satıra sığmayacak bir konu olduğunu söyleyen Yılmaz, “1969 Yılından 4 Nisan 1997’deki vefatına kadar zaman içerisinde bütün ülkücülere temas etmeye, dokunmaya çalışmış ve fikirlerini en uç noktaya kadar kitaplarıyla, konferanslarıyla ve yetiştirdiği ülkücülerle ulaştırmış çok özel bir liderdir” dedi.
Önemli olaylarda sergilediği kendine has duruşu ve teşkilatçı yapısı ile emsalleri arasında öne çıkan biri olduğunu belirten il başkanı Oktay yılmaz sözlerine şöyle devam etti, “Özellikle 1968-80 yılları arasında ülkemizde yapılmaya çalışılan çeşitli sonu ‘izm’ ile biten yıkıcı kaynaklı fraksiyonlara karşı Türk milletinde ve özellikle Türk gençliğinde milli ve manevi uyanış bilinçlendirme hareketi başlatmış ve bunda da başarılı olmuştur.
İçinde yaşadığımız günler, merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey'in, Türk milliyetçilerine gösterdiği istikametin ne kadar doğru ve isabetli olduğunu bir kez daha ispatlamıştır. Başbuğumuzun 'Kendinizi küçük görmeyiniz. Sizler büyük kuvvetsiniz. Vazifenizi hiçbir zaman unutmayınız. Kuvvet birliktir. Davamızın geleceği birliktedir. Birlik, beraberlik içinde olmaktır' sözleri gereğince, Yüreği vatan için çarpan, ruhu millet sevgisi ile dolu, tüm kardeşlerimizi, MHP'nin çatısı altında buluşmaya, Türkeş Bey'in çağrısını yüceltmeye ve Türkiye'nin içinde bulunduğu zorluklara karşı birlikte mücadele etmeye davet ediyorum.
Bu vesileyle merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey'i ve aziz ülkü şehitlerini saygı, sevgi ve rahmetle yâd ediyorum. Bu mukaddes borcu ifa ederken, merhum liderimizin kabrinin nur, mekânının Cennet olmasını Cenâb-ı Allah'tan niyaz ediyorum” dedi.

Mahmut Ünüvar, “Pusulamız Başbuğun Öğütleridir”
Milliyetçi Hareket Partisi Karaman Merkez İlçe Başkanı Mahmut Ünüvar, kurucu genel başkan Alparslan Türkeş’in vefatının 19. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Başbuğ Türkeş’in tavsiyelerinin, Türk Milliyetçilerinin amaçlarına ulaşmada pusula görevi yürüteceğini belirten Ünüvar, “Başbuğumuzun öğütleri bizlere, ihanetlere karşı dikkat, ayrılıklara karşı uyanıklık, istismara karşı temkin, tahriklere karşı sükûnet tavsiye etmektedir.” dedi.
Ülkücülerin insanlık alemi içinde ne uşak olmayı, ne de başkalarını uşak olarak kullanmayı kabul etmeyen şerefli bir bayrağın taşıyıcısı olduklarını söyleyen merkez ilçe başkanı Mahmut Ünüvar sözlerine şöyle devam etti; “Merhum başbuğu kaybımızdan bu yana geçen 19 yıldan sonra ülkücü irade dimdik ayakta ve tüm emanetlerini bağrına basmaktadır. Milyonların yüreği bugün başbuğumuzun hedefleri doğrultusunda atmaktadır. Milliyetçi Hareket Partisi Rahmetli Başbuğumuzdan aldığı ilkeli, seviyeli, tutarlı siyaseti ile Türk Milletinin önündeki bariyerleri bir bir yıkacaktır. Bu vesile ile kalplerimizdeki yeri, gönlümüzdeki zirvesi hiç değişmeyecek olan Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş'i ve aziz ülkü şehitlerini saygı, sevgi ve rahmetle yâd ediyorum. Rabbim kabirlerini nur, mekanlarını cennet eylesin” dedi.