Akşam gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Kelkitlioğlu MİT'in İstanbul Emniyeti'ne 16 bin kişilk yeni bir ByLock listesi gönderdiğini yazdı.

"Devletin kılcallarına kadar sızmış olan ve kendilerini çok iyi kamufle eden FETÖ'cü hainlerle ilgili en büyük görev ise MİT'e düşmüş durumda" diyen Kelkitlioğlu, "Özellikle, çalışmalar örgütün haberleşme sistemi ByLock üzerinde yoğunlaştı. Bugüne kadar yüz binlerce ismin yer aldığı listeler oluşturuldu ve hâlâ oluşturulmaya da devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Kelkitlioğlu yazısını şöyle sürdürdü:

Son olarak sadece İstanbul Emniyeti'ne 16 bin kişilik bir liste daha yollandı. İlk tedbir olarak, bugüne kadar kendilerini gizlemeyi başarmış olan listedekilerin tamamının pasaportlarına el konuldu. Zira, öyle isimler vardı ki, deşifre olduklarını anladıklarında anında soluğu yurtdışında alabilirlerdi.

Kamuoyunun yakından tanıdığı STK yöneticileri, işadamları ve gazetecilerinin yer aldığı listedekileri duyunca 'yok artık' demekten kendimi alamadım.

“130 BİN KİŞİNİN PASAPORTU İPTAL EDİLDİ”

Köşesinde İstanbul Emniyeti’nin MİT’in yazısına istinaden ilk adımı atıp listedekilerin kaçmasını engellediğini ileri süren Kelkitlioğlu “Bu arada İstanbul Emniyeti'nin firarları önlemek için yoğun bir çaba sarf ettiğinin de altını çizmek isterim. Bu çerçevede 130 bin kişinin pasaportu iptal edildi, halen de 30 bin kişinin incelemesi sürüyor” dedi.