Muhtarların genel sorunlarının konuşulduğu ziyarette; Karaman’a modern muhtarlık binaları kazandıran Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan’a, muhtarlar derneği olarak teşekkür plaketi takdim edildi.
Muhtarlarla işbirliği içinde bölgeye hizmet ettiklerini belirten Başkan Çalışkan, yerel yöneticilerin ve muhtarların ortak amaçlarının vatandaşa hizmet olduğunu söyledi. Başkan Çalışkan konuşmasında: ”Yerel yönetimler ve muhtarlarımızın ortak amacı vatandaşa hizmet etmek. Mahallelinin isteklerini, beklentilerini, mahallelerin sorunlarını muhtarlarımızdan öğreniyor ve bölgeye hizmeti işbirliği içinde gerçekleştiriyoruz. Muhtarlarımızın sıkıntılarını biliyorum. Öncelikle onların görevlerini rahatlıkla yürütebilecekleri, vatandaşlarla görüşebilecekleri, toplantılarını yapabilecekleri mekânlara ihtiyaçları vardı. Bu yönde bir çalışma yaparak farklı bölgelerde iki katlı modern binalar inşa ettik. Ayrıca Muhtarlıklar Müdürlüğünü kurarak mahallelerin ihtiyaçlarına daha hızlı cevap vermeye başladık. Muhtarlarımızla iş birliği ve gönül birliği içinde çalışmalarımızı devam ettireceğiz”dedi.
Karaman’daki belediye çalışmalarını takdirle karşıladıklarını söyleyen Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Öngay da, Başkan Çalışkan’ın muhtarlarla olan koordineli çalışmasından çok memnun kaldıklarını belirterek teşekkür plaketi takdim etti.