Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa TOKTAY Teşvik Yasası'nın Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiğini , Sigorta Pirimi teşviklerini kapsayan yeni yasanın Karaman için 31 Aralık 2016'ya kadar uzatıldığını açıkladı.

TOKTAY; "52 ilde faaliyet gösteren, 10 ve üzerinde sigortalı çalıştıran özel sektöre ait iş yerlerini kapsayacağını belirterek aralarında Karaman'ın da bulunduğu 20 ilde teşvikin 31 Aralık 2016'ya kadar uzatıldığını açıkladı.

Yeni teşvik yasası, Afyonkarahisar, Amasya, Artvin, Bartın, Çorum, Düzce, Elazığ, Erzincan, Hatay, Karaman, Kastamonu, Kırıkkale, Kırşehir, Kütahya, Malatya, Nevşehir, Rize, Sivas, Trabzon ve Uşak'ta faaliyet gösteren iş yerleri için 31 Aralık 2016'ya kadar uzatıldı.

Sigorta primi işveren hissesi desteğinin uygulanması ile ilgili işlemler Sosyal Güvenlik Kurumunca ilgili mevzuat çerçevesinde yürütülecek.Yapılan kontrol ve denetimlerde, çalıştırdığı kişileri sigortalı olarak bildirmediği veya bildirilen sigortalının fiilen çalışmadığının tespit edilmesi halinde, bu işverenler, 1 yıl süreyle destek unsurlarından yararlanamayacak. Sigorta primi teşvikinden yersiz olarak faydalanıldığının tespiti halinde, yararlanılan teşvik tutarı, gecikme cezası ve zammı ile işverenden tahsil edilecek.

Karar, 1 Ocak 2013'den itibaren geçerli olacak." dedi.