KOP İdaresi’nin desteği ve Necmettin Erbakan Üniversitesinin koordinasyonunda yürütülen konsorsiyum ile AB ülkelerinde staj yapma imkanı getiriliyor. KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP) bünyesinde oluşturulan; Aksaray Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, KTO Karatay Üniversitesi, Mevlana Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Niğde Üniversitesi ve Selçuk Üniversitesi’nin proje ortağı olduğu UNİKOP Üniversiteler Birliği Staj ve Eğitim Konsorsiyumu tanıtım toplantısı Novotel’de düzenlendi.
UNİKOP Üniversiteleri Rektör Yardımcılarının katıldığı programda, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Önder Kutlu projeyi tanıttı. Kutlu konuşmasında, konsorsiyumla 100 civarında üniversite öğrencisi ve personeline AB üniversiteleri ve işletmelerinde staj imkanı sağlanacağını söyledi.
UNİKOP Üniversiteler Birliği Staj ve Eğitim Konsorsiyumunda KOP Bölgesi’ndeki 7 üniversitenin yanı sıra KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Odası ve Konya Büyükşehir Belediyesi de ortak olarak yer alıyor.