Karaman’da alacaklarını alamadığı iddiası ile ev arkadaşlarını döverek ölüme terk eden zanlıların, işkence gecesi çorbacıya giderek plan yaptıkları öğrenildi.

İşletmenin güvenlik kameralarına takılan görüntülerde cinayet zanlıları Duran U. (33) M.B (45) ve M.S,(27) çorbacı’da rahat tavırları ve soğukkanlı hareketleri dikkat çekti.
İddiaya göre Karaman’da 40 yaşındaki Osman Develi ve 29 yaşındaki Yaşar Ceylan, barınmak için Duran U’nun Ali Şahane Mahallesindeki evinde kiracı olarak yaşamaya başladı. Bir lokantada çalışan Osman Develi ve Yaşar Ceylan’dan kısa süre sonra para isteyen cinayet şüphelileri, alacağını alamadığı iddiası ile alkol aldıktan sonra 16 Temmuz gecesi Merkeze bağlı Kılbasan Beldesi yakınlarında Develi ve Ceylan’ı öldüresiye dövdü.
Daha sonra otomobille Karaman merkezde eve bırakan zanlılar, ardından karınlarını doyurmak için bir çorbacıya gitti.

KASE’NİN İÇİNE JİLET BIRAKTILAR
Güvenlik kameralarına takılan görüntülerde çorba salonunun dış ve iç mekanında sarhoş oldukları gözlenen zanlılardan Duran Uysal, mutfak bölümüne geçerek çorba tezgahlarına baktı ve işçilerle konuşarak müşteriler için hazırlanan mezelerden de yiyerek alkollü hali ile çalışanları ürpertti.


Zanlılar, hesap ödedikten sonra işyerinden ayrılırken, çorba boşlarını almak için gelen işyeri çalışanları kaselerin birinin içinde jilet görerek şaşkınlık yaşadı.
KORKUNÇ CİNAYET 1 GÜN SONRA ORTAYA ÇIKTI
Ertesi gün akşam eve gelen Duran Uysal’ın ablası P.U’nun korkunç manzarayı görmesi ile ortaya çıkan cinayetin ardından gözaltına alınan zanlılar emniyetteki sorguları ve sağlık kontrollerinin ardından sevk edildikleri Karaman Adliyesinde çıkardıkları mahkemece tutuklanarak Karaman M Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.