Şeker mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Komşuluk, toplum hayatımızdaki yeri çok önemli olan içtimai bir müessesedir. Komşularımız yaşantımızın her döneminde hayatımızı, anlarımızı, sıkıntılarımızı ve mutluluklarımızı paylaştığımız can dostlarımızdır. Aileden sonra hukukuna en çok riayet etmemiz gerekenler komşularımızdır.

Komşu hakkı, yüce dinimizde de çok önemli bir yer tutmaktadır. Allah’u Teâla anaya, babaya ve akrabaya iyilikten sonra komşularımızı zikretmiş ve yakınımız olsun veya olmasın bütün komşularımızın haklarına riayet edilmesini onlara iyi davranmamızı ve onlara iyilik etmemizi emretmiştir.

Komşuluk ilişkileri ve vecibeleri, sosyal dayanışma, birlik beraberlik ve bütünleşme açısından da çok önemlidir ve titizlikle korunmalıdır. Aziz milletimiz tarihin her döneminde komşuluk haklarına ve hukukuna riayet etmiş, birlik ve beraberliğine sahip çıkmış birlik ve beraberlikten ayrılmamıştır.

Birlik beraberliğin ve beraber yaşamanın ne kadar önemli olduğu yaşadığımız felaketlerde ve özellikle ülkemizin düşman işgaline uğradığı zamanlarda ortaya çıkmaktadır.

Bağımsızlık yolunda mücadele verdiğimiz Çanakkale’de, Kurtuluş zaferinde ve en son 15 Temmuz darbe girişiminde aziz milletimiz yediden yetmişe kadınıyla erkeğiyle top yekûn şehit kanları ile sulanmış aziz vatanımıza, hürriyet ve istiklalimize göz dikenlere karşı, tanklara karşı yürüyerek hainlere gereken cevabı vermiş ve bundan sonra da vermeye devam edecektir.

Millet olarak el birliği ve gönül birliği ile çalışmaya devam etmemiz, kardeşçe birbirimizi kucaklamamız, birlik ve beraberlik içinde birbirimize kenetlenmemiz halinde çok daha güçlenecek ve daha aydınlık yarınlarımızı hep birlikte inşa edeceğiz inşallah.

Bu duygu ve düşünceler ile tüm vatandaşlarımızın “Dünya Komşular Günü”nü kutlar, en kalbi duygularımla selam ve saygılarımı sunarım.” dedi.