16 Ağustos 2011 Salı günü saat 14:00’e Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen basın toplantısına Valimiz Sn. Süleyman KAHRAMAN, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri M.Salih BALDIZ, Dernekler İl Müdürü Ömer SEZER, İl Basın ve Halka İlişkiler Müdürü Mustafa ÖZDOĞRU, Anı Bisküvi Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi BOYNUKALIN ve basın mensupları katıldı.

Başlatılan yardım kampanyasında 16 Ağustos 2011 tarihine kadar Karaman’dan toplanan ayni ve nakdi yardımlarla ilgili açıklamaların yapıldığı basın toplantısında Vali KAHRAMAN yaptığı konuşmasında: “ Somali ve diğer Afrika ülkelerinde yaşanan kuraklığın yol açtığı kıtlık, açlık ve susuzluk nedeniyle mağdur olan ülkelere yardım etmek ve bu ülkelerin acılarını bir nebze olsun hafifletmek amacıyla Valiliğimizce 06 Ağustos.2011 tarihinden itibaren (2) iki ay süre ile İlimiz genelinde ayni ve nakdi yardım kampanyası başlatılmıştı. Karamanlı hemşerilerimizin katılımı ile bir haftalık süre içerisinde İlimizden 326.000,00 TL. nakdi yardım toplanmış ve toplanan nakdi yardımlar ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere Başbakanlık hesaplarına aktarılmıştır. Toplanan yardımlar sık sık Başbakanlık hesaplarına aktarılmaktadır. Nakdi yardımların artarak devam etmesi için tüm kurum, kuruluş, sanayicilerimiz ve işadamlarımızla birlikte Karaman halkının da topyekûn yardımların artmasına katkıda bulunacakların inancım tamdır. Bu vesile ile şu ana kadar nakdi yardım yapan herkese teşekkür ederim. Ayni yardım yapmak isteyen Karamanlı hemşerilerimiz ise ayni yardımlarını İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine getirebilirler. Geçen ki basın toplantısında ayni olarak ihtiyaç duyulan acil gıda maddelerini açıklamıştık ama ben tekrar açıklamakta fayda görüyorum. Özellikle Somali ve diğer Afrika ülkelerinde yaşanan kıtlık da ayni olarak ihtiyaç duyulan acil gıda maddeleri; Pirinç, bulgur(pilavlık),toz şeker, mercimek, un, buğday(yarma),tuz, çay, makarna, süt tozu, nohut, bebek maması, bisküvi ve sıvı yağ’dan oluşmaktadır. ”dedi.

Vali KAHRAMAN konuşmasının devamında  “Karamanlı işadamımız Nazım BOYNUKALIN Anı Bisküvi adına 25.000 TL’lik ayni ve nakdi yardımda bulunmuştur. Ben kendilerine Karamanlı hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki bu yardımlar artık bir hayır yarışına dönüşmüştür. Karamanda’ ki işadamlarımız ve diğer vatandaşlarımız bir yarışa girmiştir. Bu noktada yardımda bulunan herkese teşekkür ediyorum. Biz Türk halkı, Karaman halkı olarak medeni geçinen ülkelerin aç bıraktığı, sömürdüğü insanlara yardım ederek, onları kucaklayarak, mutlu oluyoruz.” dedi.

Vali KAHRAMAN ayrıca Somali’deki insanlar için toplanan 8 tır nakdi yardımların gönderilmesi için Cuma günü Aktekke Kent meydanında  bir tören düzenleneceğini belirterek, bu tırlarla beraber bizler oradaki insanlara gönlümüzü, sevgimizi ve bütün muhabbetimizi gönderiyoruz dedi. Yardım kampanyası başlatılmadan önce Başbakanlıkla sürekli görüşme gerçekleştirdiklerini belirten Vali KAHRAMAN yardım kampanyasının başlatılması olayını hızlandırılması için Karaman olarak Türkiye genelinde en çok çaba gösteren ilin Karaman olduğunu ifade etti.

Valimiz Sn. Süleyman KAHRAMAN’ın konuşmasının ardından Anı Bisküvi Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi BOYNUKALIN Anı Bisküvi Gıda Sanayi ve Ticaret ve Anonim şirketi firmamız ve çalışanlarla birlikte 20.000 TL nakdi olmak üzere ve 2500 kg kadar nakdi çocuk maması yardımı yapmıştır  diyerek kampanyanın düzenlenmesinde emeği geçen başta Sn. Valimiz olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. ”dedi.

Konuşmalarının ardından Nazmi BOYNUKALIN’ın yapılan 20.000 TL'lik nakdi yardım makbuzunu Vali KAHRAMAN’a teslim etmesinin ardından program sona erdi.