Bir zamanların çöküntü, harabe ve çöplük alanında şimdi projesiyle örnek bir tesis yükseldi.

Karaman’ın uzun yıllardan beri büyük bir sıkıntısı olan Kırbağı Mahallesi’ndeki 5 bin metrekarelik çukur alan, Karaman Belediyesi’nin hazırladığı proje ile Katlı Otopark ve Yeşil Alan haline geldi. Temeli geçen yıl Mayıs ayında dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Milletvekilleri ve Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu ile birlikte atılan bu sosyal tesisin tamamlanmasına çok az bir süre kaldı. Ekipler hem binanın iç kısmında hem de üstüne yapılan park alanında yoğun çalışma yaparak kalan eksikleri gidermeye çalışıyor.

Park alanındaki aydınlatmalar, ağaçlandırma, çimleme, havuzlar, spor aletleri ve çocuk oyun alanı büyük oranda tamamlanırken, pergole ve oturma alanları da önümüzdeki günlerde yerleştirilecek. 2 katlı otopark alanındaki çalışmalar ise tamamen bitti. 

Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, Çukurbahçe Katlı Otopark ve Yeşil Alan’ın önümüzdeki günlerde vatandaşlarımızın hizmetine gireceğini söyledi.

Bu projenin Karaman’ın önemli bir ihtiyacına cevap vereceğini belirten Başkan Uğurlu: “Proje bir tarafı tek katlı, bir tarafı iki katlı otopark alanı ve üzeri yeşil alandan oluşuyor. 5022 m2 arsa üzerine gerçekleştirilecek olan projede 8550 m2 otopark kullanım alanı ve 5022 m2 peyzaj alanı mevcut. Yaklaşık 350 araç kapasiteli otopark’ın yanı sıra; Çocuk oyun alanı, Açık Alan Spor Aletleri, Havuzlar, Tuvalet, Kamelyalar ve Oturma alanları da halkımızın hizmetinde olacak” dedi.