Türkiye Beyazay Derneği Karaman Şube Başkanı Kemal Önder Demirkollu yaptığı açıklamada;’ Türkiye Beyazay Derneği’nin Karaman Şubesi’ni yeni açmamıza rağmen faaliyetlerimize hızlı başladık. Cumhurbaşkanlığı’nın himayelerinde yürütülen 'Eğitim Her Engeli Aşar' kampanyası derneğimizin öncülüğünde ülkemizin çeşitli illerinde aralıksız devam etmektedir.
2012 Mart ayında yapılacak olan ÖMSS’de (Özürlü memur seçme sınavı) ise yeni bir uygulamaya geçilecektir. Özellikle sınavlardaki alım sisteminde bedensel engellilerle, görme ve işitme engellilerin aynı sınavda başarılı olmasını beklemek haksız bir rekabet oluşmasına yol açmaktaydı. Artık yeni yapılacak olan bu sınavda, işitme, bedensel ve görme engellilerimiz kendi engel grubu içinde sınava girecektir.  Karaman Şubesi olarak derneğimize gelen yoğun talepler üzerine özürlü memur seçme sınavı(ÖMSS) için ücretsiz hazırlık kursu açmaya karar verdik.
Karaman Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Karaman Halk Eğitimi Merkezi ve Türkiye Beyazay Derneği Karaman Şubesi işbirliği ile bu kursu açmayı planlamaktayız.  Karaman Halk Eğitimi Merkezi’nde ya da ulaşa bilirliği daha uygun bir okulda yapılacak bu kursta, özel belirlenecek öğretmenler tarafından matematik, türkçe, sosyal bilimler ve genel kültür dersleri verilecektir.  Genel Merkezimiz tarafından da sınava yönelik test ve soru kitapçıkları da gönderilecek olup,  kursiyerlerin ücretsiz eğitim alacakları bu kurs yaklaşık iki ay sürecektir.
Bu kursa katılacak olanlar %40 ve daha üzeri engelli olduğunu gösteren rapor, lise ve dengi mezunu olduğunu gösterir diploma fotokopisi  ve nüfus cüzdan fotokopileriyle birlikte en geç 26 Aralık 2011 pazartesi gününe dek bize başvuruda bulunmalıdırlar. ’dedi.
Bu sınavın ve kursun çok önemli olduğunu ekleyen dernek başkanı Demirkollu, kursa katılmak isteyen adayların 05052511377 numaralı telefon aracılığı ile K.Önder Demirkollu’ya kursa katılma taleplerini bildirmelerini istedi.