AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, yaptığı açıklamada, CHP, HDP ve MHP grup başkanvekilleriyle görüştüğünü, üç muhalefet grubuyla da çocuk istismarı konusunda verilecek ortak bir önergeyle, Parlamento çatısı altında araştırma komisyonu kurulması ve konunun incelenmesi konusunda mutabakata vardıklarını söyledi. MHP'nin 'Çocuk istismarını engelleme komisyonu' önerisi Meclis'te yapılan oylamada reddedilmişti.
"GENİŞ BİR SKALASI VAR"
Her grubun kendi önergesini hazırlayacağını ifade eden Bostancı, şöyle konuştu:
"Bunu ortak önerge haline getireceğiz ve yarın Mecliste konuşacağız. Çocuk istismarı derken, bunun sınırlarının hayli geniş olduğuna da dikkat çekmek isterim. Bunun sokak çocuklarından tutun da uyuşturucu meselesinin ulaştığı çocuklar, hatta başka türlü istismarlara kadar hayli geniş bir skalası var. Bütün bunları içeren bir anlayışla komisyonun çalışmalarını belirleyen bir yaklaşımı dile getireceğiz. Muhtemelen diğer gruplar da benzeri bir şekilde önerilerini getirecekler ve yarın ortak bir önergeyle bu meseleyi, Parlamentonun beraberce ele aldığı ve komisyon kurduğu, buna ilişkin çalışma yaptığı konu haline getireceğiz."
ÖNERGENİN TAMAMLANMASININ ARDINDAN GÖRÜŞMELERE DEVAM EDİLECEK
AK Parti Grup Başkanvekili Bostancı, çocuk istismarıyla ilgili araştırma önergesinin yarın Genel Kurulda, Kişisel Verilerin Korunması Tasarısı'ndan önce görüşüleceğini belirterek, önergenin tamamlanmasının ardından tasarının görüşmelerine devam edileceğini söyledi.
MHP'NİN ÖNERİSİ REDDEDİLMİŞTİ
MHP'nin 'Çocuk istismarını engelleme komisyonu' önerisi Meclis'te yapılan oylamada reddedilmişti.
MHP'nin verdiği önerge şu şekildeydi; Milliyetçi Hareket Partisi Grubunun İç Tüzük'ün 19′uncu maddesine göre verilmiş bir önerisi 2016/1218 sayıyla Aydın Milletvekili Deniz Depboylu ve arkadaşlarının, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın her türlü istismardan korunması, yaşanan sorunların tespit edilmesi ve çözüme yönelik çalışmalar yapmak amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına vermiş olduğu Meclis araştırması önergemizin 23 Mart 2016 Çarşamba günü (bugün) Genel Kurulda okunarak görüşmelerinin bugünkü birleşiminde yapılması önerilmiştir.
MECLİS'TE REDDEDİLEN OYLAMA SONRASI BÜYÜK TARTIŞMALAR YAŞANMIŞTI
TBMM Genel Kurulu'nda, MHP'nin "çocukların her türlü istismardan korunması, yaşanan sorunların tespit edilmesi ve çözüme yönelik çalışmalar yapmak" amacıyla verdiği önerinin reddedilmesi üzerine CHP, MHP ve HDP önerinin kabul edildiğini belirterek itiraz etmişti. Tansiyonun yükselmesi üzerine birleşime ara verilmiş, muhalefet de kamera görüntülerinin izlenmesini talep etmişti.
NE OLMUŞTU
Karaman’da bir öğretmenin 10 erkek  öğrencisine tecavüz etmesinin ardından meclis harekete geçmişti.