Karaman Türk Ocakları Şube Başkanı Yunus Turan: "Kâzımkarabekir Paşa’nın isimlerinin silinmesi asla kabul edilemez"dedi
Yunus Turan Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık’ın Ağrı’daki cadde ve sokaklardaki Kâzımkarabekir Paşa’nın isimlerinin silineceğini söylemesi üzewrine yaptığı açıklama:

"Türkiye Cumhuriyeti ağır bedeller ödenerek kurulmuş, sınırlarımız can vererek, kan dökülerek çizilmiştir. Toprağının her zerresinden şüheda kokusu gelir. Türk Bayrağı rengini bu kandan almıştır. İstiklâl Marşı da verilen bu mücadelenin adıdır. Devletinin adı da Türkiye Cumhuriyeti Devleti’dir.

Bu ülke üzerinde yaşayan kendini Türk hisseden herkes Türk’tür. Kendini Türk kabul etmeyenler Türkiye’nin Vekili veya Belediye Başkanı olma hakkına sahip olamazlar.

Bu gün her fırsatta; Türk Bayrağı, Türkiye Cumhuriyeti, İstiklâl Marşı, kültürü, değerleriyle oynanmakta ve ülke bir çıkmazın içine sokulmaya çalışılmaktadır.

En son olarak yeni Belediye Başkanı seçilen Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık’ın Ağrı’daki  Pilotlar Anıtı’na “utanç abidesi” diyerek kaldıracağını söylemesi, cadde ve sokaklardaki Doğunun Başkomutanı Kâzımkarabekir Paşa’nın isimlerinin silinmesi asla kabul edilemez.

O günün bombalanan isyancı Kürtlerini, bu gün Sırrı Sakık zihniyeti temsil ediyor ise bu günün isyancıları onlardır. Kâzımkarabekir Paşa’nın o gün savaştığı zihniyet İsyancı Kürtler ise, bu gün bu zihniyete karşı o mücadeleyi verecek olan Kâzımkarabekir Paşa’nın torunları bizleriz.

Bu gün “Tek Devlet, Tek Bayrak, Tek millet...” diyorsanız, geçmişte bu ülkeye bunu sağlayan komutanların isimlerinin silinmesine karşı durmanız, bu zihniyete verilen tavizleri sorgulamanız gerekmektedir.

Türk Ocakları Karaman Şubesi olarak; Türk Milletini temsil yetkisine sahip olmayan Ağrı Belediye Başkanını kınıyor ve devlet yetkililerinin Türk Milletinin hassasiyetlerine karşı yapılan bu ve benzeri faaliyetlere müsaade etmemesini talep ediyoruz."dedi