Karaman Ticaret İl Müdürlüğü Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Üyesi Avukat Şerife Eğilmez Taşkıran yapılan basın toplantısında Piramit sistemi, saadet zinciri, network pazarlama gibi sistemlerin yasaklandığını duyurdu.

Karaman'da da bir çok vatandaşın mağdur olduğu network pazarlama sistemlerinin yasaklandığını duyuran Tüketici Hakları Koruma Derneği Baro Temsilcisi Şerife Eğilmez ilgili yasa maddesini aynen aktardı.

RESMEN YASAKLANDI!

6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunu

MADDE 80:

(1) Piramit satış; katılımcılarına bir miktar para veya malvarlığı ortaya koymak karşılığında, sisteme aynı şartlar altında başka katılımcılar bulma koşuluyla bir para veya malvarlığı kazancı olanağı ümidi veren ve malvarlığı kazancının elde edilmesini tamamen veya kısmen diğer katılımcıların da koşullara uygun davranmasına bağlı kılan, gerçekçi olmayan veya gerçekleşmesi çok güç olan kazanç beklentisi sistemidir.

(2) Piramit satış sisteminin kurulması, yayılması veya tavsiye edilmesi yasaktır.

(3) Bakanlık, piramit satış sistemleri ile ilgili gerekli incelemeleri yapmaya ve varsa elektronik sistemin ülkemizde durdurulması dâhil ilgili kamu kurum veya kuruluşlarıyla iş birliği içinde gerekli önlemleri almaya yetkilidir.