Karaman Belediyesi ve TOKİ işbirliği ile yapılacak olan ilk etap 912 konutluk Piri Reis Vadisi Projesi için ön kayıtlar başladı. Konuyla ilgili olarak Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu ve Karaman Milletvekili Lütfi Elvan birlikte basın toplantısı düzenledi.

Kale Ongun Tesisleri'nde düzenlenen toplantıya AK Parti Karaman İl Başkanı Kerim Dereli, Merkez İlçe Başkanı Celalettin Güngörer, Belediye Meclis Üyeleri partililer ve basın mensupları katıldı. Toplantı öncesinde yapılacak olan Piri Reis Vadisi projesi ile ilgili sinevizyon izlendi.

KÂMİL UĞURLU:PİRİ REİS VADİSİ DEVRİM NİTELİĞİNDE BİR PROJEDİR
Türkiye’de uygulanacak olan farklı bir proje olduğunu söyleyen Uğurlu, “Şehir bu proje etrafında toplanacak. Bu bir devrim projesidir. Konutların fiyatları Karaman şartlarına uygundur. 3+1, 4+1 ve teras evlerden oluşacak konutlar adeta Karaman’a kademe arttıracaktır” dedi. Projeyi, ezber bozacak bir proje olarak niteleyen Başkan Uğurlu, "Belediye olarak 3 talep toplama bürosu açtık. Talep toplama süresi 60 gün olacak. Talep toplama biter bitmez ihaleye çıkacağız. TOKİ ile tüm anlaşmalar yapıldı. İnşaat 1.5 yılda tamamlanacak” dedi.

Karaman Milletvekili Lütfi Elvan ise konuşmasında, TOKİ tarafından yapılacak olan Piri Reis Konutlarının Karaman’ı Karaman yapacak bir proje olduğunu söyledi. Elvan “Karaman’ın merkezi burası olacak. Bu proje ile Karaman’ın önünü açılacak. Talep fazla olması durumunda 2. Etap çalışmalarına hemen başlayacağız. Ben bu projeyi çok önemsiyorum. Biz Karaman için orta ve uzun vadeli hizmetler yapıyoruz. Piri Reis Vadisi Projesi dışında birçok konuda Karaman’ın görüntüsünü değiştirecek çalışmalar yapıyoruz. Karaman’da ilk mega projemizi hayata geçiriyoruz. Karaman Belediyesi ile ortak yürüttüğümüz bu projeler devam edecek.” dedi. 


EV SAHİBİ OLMAK İSTEYENLER BU FIRSATI KAÇIRMAYIN! “PİRİ REİS VADİSİ’NDE KAYITLAR BAŞLADI” 

Karaman Belediyesi ve TOKİ işbirliği ile yapılan ilk etap 912 konutlu Piri Reis Vadisi’nin ön kayıtları başladı. Müracaatlar üç noktaya kurulan ofislere yapılacak.

Aktekke Meydanı, Kuğulu Park ve Belediye hizmet binasının içerisinde yaralan Piri Reis Vadisi tanıtım ve talep toplama ofisleri açıldı. Aktekke Meydanı’ndaki ofisin açılışına; TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Karaman Milletvekili Lütfi Elvan, Karaman Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, Ak Parti İl Başkanı Kerim Dereli, Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Karaman’a yapılacak olan bu büyük hizmetin hayırlara vesile olmasını dileyen Başkan Uğurlu; vatandaşların tanıtım ofislerinde, Piri Reis Vadisi ile ilgili tüm bilgilere ulaşabileceğini söyledi. Tanıtım yerlerinde eğitimli personel tarafından dairelerin tipleri, özellikleri, büyüklüğü ve fiyatları ile ilgili ayrıntılı bilgi verilecek. 

Ev sahibi olmak isteyenlerin bu fırsatı kaçırmaması beklenirken, müracaatlar 7 Aralık 2012 tarihinde sona erecek.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) kentsel dönüşüm programı çerçevesinde Doğukışla'da yapılacak Piri Reis Vadisi'nin şartları belli oldu. 

İşte Şartlar;

Karaman Belediye Başkanlığı ile T.C.Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) işbirliği ile TOKİ Karaman Merkez Doğukışla Projesi kapsamında, 

ÖK tipi, 800 adet, brüt 177,38 m2 Özel konut için,
ÖKD tipi, 40 adet, brüt 262,85 m2 Özel Dubleks konut için,
NK tipi, 816 adet, brüt 175,48 m2 Normal konut için,
TV tipi, 72 adet, brüt 395 m2 Teras Villa için başvuru işlemleri banka şubesine yapılacaktır.


Satışa sunulan konutlar için hane halkı adına, yani kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına, ancak tek bir başvuruda bulunabilecektir. Birden fazla başvuruda bulunan ya da hane halkının diğer fertleri tarafından başvuruda bulunulduğu taktirde tüm konut talepleri geçersiz sayılacak, konut satın alma hakkı kazanılmış ise haklarını kaybedecektir. (Aynı hanede yaşayan 18 yaşından büyük çocukların kendi adlarına başvuru yapabilecektir.)

Bu şartlar için, başvuru sahiplerinin “Başvuru ve Satın Alma Taahhütnamesi” Belgesi ile imza altına alınmış beyanları esas alınacaktır. Bir hane halkı adına yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına bir adet başvuru yapılabilecektir.

Başvuru sahiplerinden hazırlayacağı belgeler:

Fotoğraflı nüfus cüzdanı ( aslı görülerek fotokopisi),
Başvuruların vekaleten yapılması durumunda, satışlarla ilgili tüm belgeleri düzenleme, imzalama, beyan ve taahhütlerde bulunma yetkisini içeren vekaletname,
T.C. Kimlik numarası,

Yapılacak başvuru sırasında tüm bilgiler eksiksiz doldurulacak, başvuru sahipleri başvuru bedeli olarak 20.000.-TL, yatıracaktır.

Başvuru işlemleri 08 Ekim – 07 Aralık 2012 tarihleri arasında yapılacaktır. 




* Yukarıdaki tabloda yer alan fiyatlar tahmini ortalama konut satış bedelleridir. Belediyece yeterli talep sağlandığı takdirde, daha sonra herbir konut için ayrı ayrı belirlenecek şerefiyeli konut satış fiyatları Belediye'ye bildirilerek,  bu fiyatlar üzerinden  haksahipleri ile gayrimenkul satış sözleşmesi imzalanacaktır.
** Belediyeye bildirilen tahmini ortalama konut satış fiyatları ile daha sonra belirlenecek şerefiyeli konut satış fiyatları arasında fiyat farkı oluşması halinde, konut hak sahiplerinin bilgilendirilmesi belediye yükümlülüğündedir.
*** Ortalama tahmini konut satış bedellerine  KDV vb. vergiler ile, Banka Komisyonu (BSMV ile birlikte) dahil edilmemiştir. Bu tutarlar alıcıya aittir.
"**** Konutlar için 20.000,00 TL Başvuru bedeli olarak alınacak, sözleşme imzalama aşamasında konut alıcılarından konut bedelinin % 25'İ (başvuru bedeli düşüldükten sonra kalan tutar) tahsil edilerek, borç bakiyesi ve aylık taksitler her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda  iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranına göre artırılacaktır. İlk taksit ödemesi Sözleşme tarihini takip eden 4.ay itibariyle yapılacaktır. "
******Satın alınan bağımsız bölümün m² büyüklüğünde proje tiplerindeki ölçüler esastır.