Karaman Valisi Süleyman KAHRAMAN'ın Polis Haftası Mesajı

Süleyman KAHRAMAN Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 167. Yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. 

Vali KAHRAMAN yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi; “ Türk Polis Teşkilatı; ülkemizin bölünmez bütünlüğünü koruma ve kollama, halkımızın can ve mal emniyetini koruma, huzur ve güven ortamını tesis ve temin etme, suç işlenmesini önleme ve işleyenleri adalete teslim etme hususunda çok büyük bir özveriyle gece gündüz demeden başarılı bir şekilde 167 yıldır çalışmaktadır.

10 Nisan, "Polis Günü", Aziz Milletimizin huzur ve güvenliğinin teminatı olarak gördüğü Türk Polisine minnettarlığımızın bir ifadesi olarak armağan ettiği bir şükran günüdür. Türk Polisi, gösterdiği olağanüstü gayretlerle yaptığı hizmetler sonucunda, Milletinin gönlünde taht kurmanın haklı gurur ve mutluluğunu yaşamaktadır.


Gücünü halktan ve kanunlardan alan Türk Polisi, görevini her zaman fedakârca yapmış, gerektiğinde canını hiçe sayarak ulvi görevlerini yerine getirmiş, toplumumuzun güvenini ve takdirini kazanmıştır. Halkımızın duyduğu bu güveni devam ettirmek tüm polislerimizin öncelikli görevi olmalıdır. 

Bu onurlu görevlerini büyük bir özveriyle ve insan sevgisiyle yerine getirerek Karaman’ın güven ve huzur şehri olmasında mesai mefhumu tanımadan görev alan emniyet teşkilatına teşekkürlerimi sunarım. 

10 Nisan 1845’te kurulan Emniyet Teşkilatımızın kuruluşunun 167. yıldönümü dolayısıyla şehit olan polislerimizi rahmetle, gazi polislerimizi ise minnetle anıyorum. Halen görevleri başında hizmet vermekte olan polislerimize görevlerinde üstün başarılar ve ailelerine de sağlık,mutluluk ve esenlikler dileyerek  tüm Emniyet Teşkilatının Polis Haftasını kutluyorum.”
 Lütfi Elvan'ın mesajı :

"Ülkemizin ve milletimizin huzur ve asayişinin sağlanması kadar milli birlik ve beraberliğimizin devamı içinde vazgeçilmez bir unsur olan polis teşkilatımız, köklü kurumlarımızın başında gelmektedir. Kuruluş yıldönümünü kutladığımız bu günde, milletimizin bağrından çıkmış güzide mensuplarının fedakâr ve cansiperane çalışmalarının Halkımıza güven ve gurur verdiği muhakkaktır. 
Devletimizin öncelikli görevi, vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde yaşamasını temin etmektir. Bu manada geçmişte yaşanan bazı olumsuz uygulamalar neticesinde halkımızın gözünde imaj kaybına uğramış bulunan polis teşkilatımız, yaşadığı zihinsel değişim ve ülkemizin kaydettiği demokratik kazanımlar sayesinde bugün en güven duyulan kurumlarımızın başında gelmektedir.

Denetime açık, şeffaf ve hesap verebilirlik gibi çağımızın gerektirdiği özelliklere sahip olan polis teşkilatımız, halkımızın kaliteli hizmet beklentilerine de cevap vermektedir. Anayasa ve yasalardan aldığı güçle görevini yapan bu teşkilatımız temel hak ve özgürlüklerin korunmasına hizmet eden güvenlik duygusunu tesis etmede çok ciddi bir görevin de uygulayıcısıdır.

Yasaları uygularken insan hak ve özgürlüklerine gösterilen hassasiyet ile güvenlik ve özgürlük dengesini sağlamak, günümüzde çağdaş bir devletin en önemli göstergelerinden birisi haline gelmiştir. 

Son yıllarda tüm kurum ve kuruluşlarımızın kaydettiği gelişme ve değişimden polis teşkilatımızda geri kalmamış, çağın gerektirdiği en ileri teknoloji ve bilgi birikimini en üst düzeyde kullanan kurumlardan biri haline gelmiştir.  Bu süreçte polis teşkilatımız gittikçe güçlenmiş, modern araç ve gereçlerle donatılmış, teknolojik altyapıya sahip bir konuma gelmiştir. 


Türk polisi, bağrından çıktığı bu milletin huzur ve güvenliğini sağlamak uğruna yeri geldiğinde gözünü kırpmadan canlarını tehlikeye atmakta, cesaretle ve fedakârca vazifesini yürütmektedir. 

Bu duygu ve düşüncelerle Polis Teşkilatı mensuplarının anlamlı gününü kutluyor, aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, hâlihazırda görevi başında bulunan teşkilat mensuplarına da sağlık, başarı ve mutluluklar diliyorum." dedi.

AK Parti İl Başkanı Kerim Dereli'nin Mesajı :

Kerim Dereli Karaman Ak Parti İl Başkanı Oldu 
Türkiye Cumhuriyeti’nin köklü ve en temel kurumlarından biri olan Emniyet Teşkilatı, devletimize ve milletimize karşı hizmetlerini üstün görev anlayışıyla sürdürmektedir. Yasaları uygulayarak kamu düzenini sağlayan, anayasa ile güvence altına alınan temel hak ve özgürlüklerin korunmasında ve toplum yaşantımızın huzur içinde sürdürülmesinde büyük bir özveriyle görev yapan Emniyet Teşkilatı ve polisimiz toplumsal barışa son derece önemli katkıda bulunmaktadır.
Demokrasisi ve ekonomisi güçlü bir Türkiye’de Emniyet Teşkilatımız da güçlü olacaktır kuşkusuz. Bu nedenle ülkemizi bütün sıkıntılardan kurtarıp, güçlü, saygın bir ülke haline getirmek Hükümetimizin en temel görev ve hedefleri arasındadır.
 
Türk Milleti de Emniyet Teşkilatımıza her zaman güvenmiş, her türlü desteği vererek yanında yer almış ve almaya devam etmektedir. Bu vesileyle her kademede görev yapan Emniyet Teşkilatı mensuplarını tebrik ediyor; 167. kuruluş yıldönümünü kutluyor, kahraman şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, emekliye ayrılan ve vazifeleri başında olan Emniyet Teşkilatı mensuplarına ve ailelerine sağlık mutluluk ve başarılar diliyorum.

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Celalettin Güngörer'in Mesajı :

     "Kutsal vatan topraklarımızın dört bir tarafında büyük bir özveri ile çalışan, milletimizin huzuru ve güvenliği için hiçbir fedakar’lıktan kaçınmayan Türk Polis Teşkilatımızın 167. kuruluş yıl dönümünü ve içinde bulunduğumuz 'Polis Haftası'nı kutluyorum. 

    Devletimizin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü halkımızın can ve mal güvenliğini sağlamak, huzur ve asayişi temin etmek, suç işlenmesini önlemek, suçluları adalete teslim etmek gibi önemli görevleri başarıyla yerine getiren Polis Teşkilatımıza müteşekkiriz. Özellikle son yıllarda teknolojik imkanlarını artıran, kendisini geliştiren ve hizmet kalitesini iyice yükselten polis teşkilatımız, suçlulara, suç örgütlerine ve terör örgütlerine göz açtırmamaktadır. Gücünü halktan ve yasalardan alan polisimiz, görevini her zaman fedakarca yapmış, milletimizin huzur ve güvenliği için gerektiğinde canını bile vermekten kaçınmamış milletimizin güvenini ve takdirini kazanmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm emniyet teşkilatımızın polis haftasını kutluyor, bu vesileyle, görevini yerine getirirken şehit olan polislerimizi rahmet ve minnetle anıyor, görevleri başındaki tüm polislerimize aileleri ve tüm sevdikleri ile birlikte sağlıklı, mutlu, huzurlu ve başarılı bir hayat diliyorum”      

MHP Karaman İl Başkanlığı Polis Haftasını kutladı


MHP Karaman İl Başkanlığı, Polis Haftası ile ilgili yazılı basın açıklaması yaptı.

Açıklamada; Türk Polis Teşkilatı'nın kurulduğu günden bu zamana kadarda halkımızın can ve mal güvenliğini sağlayarak ülkemizin huzur ve güven ortamında yaşamasında büyük rol oynadığına vurgu yapıldı.

Açıklamada şu görüşlere yer verildi:

"Gücünü halktan alan Türk Polisi,  görevini fedakarca yapmış gerektiğinde ise gözünü kırpmadan canını vererek görevini yerine getirmiştir. Ne zaman sıkıntıya düşsek bizlere yardım elini uzatan polislerimiz, her geçen gün gelişen ve ortaya çıkan suç tiplerine karşı kendini sürekli yenileyerek geliştirmektedir. Ayrıca Emniyet teşkilatımız sadece adi suçlar ile değil, ülkemizi parçalamak isteyen vatan hainleriyle de canları pahasına mücadele etmektedirler. Bu mücadele sırasında bazen kafalarına taş ve benzeri şeyler yiyerek yüzleri kan revan içerisinde kalan polislerimiz, bazen de ne olduğu belirsiz kişiler tarafından yedikleri tokat ile Türkiye’nin gündemine oturmaktadırlar. Milliyetçi Hareket Partisi olarak Türk polisimizin gerçekleştirmiş olduğu bu zor görevde hep yanında olduk, bundan sonrada yanında olmaya devam edeceğiz.
 

Emniyet Teşkilatımızın ve polisimizin, bundan sonra da şerefli mazisinden ve milletinden aldığı güçle, topluma güven veren hizmetlerini yüksek bir şuurla ve halkla bütünleşerek en iyi şekilde devam ettireceğine inanıyorum.

Bu vesile ile Türk Polis Teşkilatının 167. kuruluş yıldönümünde, şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle yad ediyor, halkımızın huzuru ve güvenliği için gece gündüz demeden çalışan ve yurdumuzun her köşesinde özellikle de şehrimizde görev yapan tüm polislerin polis haftasını kutluyorum."

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan ERKAN, Polis Haftası sebebi ile kutlama mesajı yayımladı :

“Türk Polis teşkilatının kuruluşunun 167. Yılı sebebi ile tüm emniyet teşkilatımızı kutlar, görevlerinde kolaylıklar” dilerim.

Hem kurumsal hizmetlerimizde paydaş olarak, ayrıca vatandaş olarak, huzur ve güven sunan bu güzide teşkilatımıza teşekkür eder, başarılarının devamını temenni ederim.