Karaman’ın en kalabalık geçen pazarlarından biri olan Cumartesi Pazarı, Hamidiye Mahallesinde cumartesi günleri kuruluyor.

Cumartesi pazarında her hafta yaşanan trafik kargaşası, yayaları da sürücüleri de mahalleliyi de rahatsız ediyor.

Alışverişe gelen vatandaşlar aceleci davranarak sürücü, yaya, pazarcı ve mahalle sakini gözetmeksizin, umursamadan hareket etmesi hem trafiği hem de yayaları tehlikeye düşürüyor.

Fevzipaşa Caddesi üzerine kuralları hiçe sayarak, araçlarını park edip pazara giden vatandaşlar, özellikle pek çok kavgaların yaşanmasına sebep oluyorlar. Caddedeki park alanlarının dolu olması nedeniyle cadde üzerine ikinci sıra park edenler, hiçbir yerde görülemeyecek şekilde caddenin sağına soluna otomobil park edenler, trafiğin kilitlenmesine neden oluyorlar.

Bunun üzerine geçen hafta Karaman gündemine düşen haberler sonrası Karaman Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri hatalı park eden araçlara göz yummadı.

Her hafta cumartesi pazarı çevresinde trafik güvenliğini sağlayan trafik polisleri, vatandaşın gazabına uğramasına rağmen görevlerini tam tescil gerçekleştiriyor.

Yoğun mesai harcayan trafik ekipleri tüm zorluklara göğüs gererek cumartesi pazarı çevresindeki trafik sorununu normal seyrine dönderiyor.