AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Kale, 6-7 Ekim olaylarının yıl dönümü olması nedeniyle yaptığı açıklamada; “Kobani'de PKK'nın İŞİD'e karşı üst üste mağlubiyetler alması üzerine HDP sokağa çıkma çağrısı yaptı. Bu çağrıyı yapanlar kendilerinden olmayan, dindar herkesi IŞİD’ci ilan ederek hedef gösteriyordu.

HDP'nin sokağa döktüğü kitlenin eylemleri neticesinde, 16 yaşındaki Yasin Börü ve arkadaşları da dahil olmak üzere (bilinen) 52 kişi katledildi.

Kurban eti dağıtan beş kişi; Yasin Börü, Ahmet Dakak, Hasan Gökguz, Riyat Güneş, Yusuf Er…

Kurban eti dağıtırken YDG-H'lı teröristlerin kendilerini takip ettiğini fark eden bu güzel insanlar, sığınacak güvenli bir yer bulabilmek umuduyla apartmanların zillerini çaldılar fakat hiç kimse kapısını onlara açmadı.

Daha sonra bir kapı açıldı fakat Yasin ve arkadaşlarına merhamet edip onları içeri alan kadının kocası, o güzel yürekli kardeşlerimizi teröristlere teslim etti. O gün, Allah rızası için kurban eti dağıtan Yasin ve arkadaşları, Selahattin Demirtaş'ın çağrısı üzerine sokağa çıkan teröristler tarafından canice katledildi. Bu mazlumların şehadeti dahi teröristlerin içindeki nefreti söndürmeye yetmedi, cansız bedenlerine eziyet etmeye devam ettiler. Annesi, 16 yaşındaki yavrusunu ancak beninden teşhis edebildi.

Şimdi bu canilerin terörist olmadıklarını iddia edenler, yüce milletimizi terörle tehdit edenler, bölgede vatandaşlarımızın canlarına, mallarına ve namuslarına kastedenler iyi bilmelidir ki bu topraklarda Yasin'ler, Ahmet'ler, Hasan'lar, Riyat'lar, Yusuf'lar bitmez; Yunus'ları, Fırat'ları öldürerek bitiremezsiniz. Onlar şehit olup makamların en yücesine yükselirler, siz sefillerin en sefili olarak her gün yüzünüze tükürülerek yaşamaya devam edersiniz.

Rabbimiz, Allah rızası için, mazlumların derdine merhem olabilmek adına canını hiçe sayan ümmetin delikanlı ve güzel yürekli tüm çocuklarının şehadetini kabul etsin ve onların tüm katillerinden hesap sorabilmeyi, gerekirse bu uğurda şehit olmayı bizlere de nasip etsin inşallah.” dedi.