Vali Süleyman Tapsız
Vali Tapsız yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: “Birlik, beraberlik, sevgi ve kardeşlik duygularının yoğun olarak yaşandığı rahmet ve mağfiret ayı Ramazan'ı, bütün coşkusuyla yaşamanın ve bir Ramazan Bayramı'na daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.
Bayramlar, insani ve dini hassasiyetlerle ihtiyacımız olan bütün güzelliklerin birlikte yaşandığı, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının, sevgi ve saygının güzel örneklerinin sergilendiği, toplumun tüm kesimlerinin birbiriyle kaynaştığı paylaşma ve dayanışma günleridir. 
Ramazan Bayramında, başta anne ve babalarımız, eşimiz, akrabalarımız olmak üzere tüm dostlarımızı ve komşularımızı unutmamalıyız. Onların yanında olduğumuzu, sevinç ve kederlerimizi, sıkıntılarımızı paylaşmaya hazır olduğumuzu göstermeliyiz.  Çevremizde bulunan yoksul, kimsesiz ve yetimlere, gazilerimize ve aziz şehitlerimizin ailelerine de kucak açmalıyız.
Bayram süresince, ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de siz değerli Karamanlı hemşehrilerimizin, bayramını rahat ve huzurlu bir şekilde geçirebilmesi için ilgili kurumlarca gerekli tüm tedbirler alınmıştır.
Bilindiği gibi her bayramda artan trafik yoğunluğu sebebiyle kazalarda da artış yaşanmaktadır. Sürücülerimizin trafik kurallarına hassasiyet göstermelerini bekliyor, hiçbir vatandaşımızın bayram sevincinin hüzne dönüşmemesini temenni ediyorum.
Bu duygular içerisinde, Karamanlı hemşehrilerimin ve tüm İslam âleminin Ramazan Bayramını kutluyor, sevgi ve kardeşlik duygularının coşkuya dönüştüğü bu mübarek günlerin ülkemize, İslam âlemine ve tüm insanlığa barış, huzur ve esenlik getirmesini diliyorum.”

Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan
Başkan Çalışkan yayımladığı mesajında şunları kaydetti;
"Dinimizin, rahmet, merhamet ve bereket ayı olarak nitelediği mübarek Ramazan-ı Şerif’i geride bırakarak; milletçe, muhabbetle kucaklaştığımız bir bayrama daha kavuşmuş bulunuyoruz. Bayramın özellikle İslam coğrafyasında acı içinde, umutsuzluk içinde, gözyaşları içinde yaşamak zorunda kalan kardeşlerimizin kurtuluşuna vesile olmasını temenni ediyorum.
Bu mübarek günlerin hürmetine ülkemizin huzuru ve istikrarına kast eden hainlerin, güvenlik güçlerimize ve masum vatandaşlarımıza yönelik kalleşçe saldırılarının son bulmasını Yüce Allah'tan diliyorum.
Bayramlar, toplumsal barış, sevgi, dostluk, kardeşlik, birlik ve beraberliğimizin pekiştiği en önemli günlerdir. İdrak edecek olduğumuz Ramazan Bayramı'nın birlik ve beraberliğimize, milletçe yeniden dirilişimize ve yeniden vesile olmasını temenni ediyorum. Bu duygu ve düşünceler içerisinde milletimizin, tüm İslam Alemi'nin Ramazan Bayramı'nı en kalbi duygularımla kutluyorum."

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen
Rektör Gökmen, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Yıllık ruh bakımının gerçekleştiği, kamil insan olma yolundaki engellerin aşıldığı, insanın dünyayla ve eşyayla ilişkilerinin yeniden gözden geçirildiği, ruh derinliğinin arttığı; gönüllerimizin, sofralarımızın, evlerimizin ve şehirlerimizin şenlendiği ve zenginleştiği rahmet, bereket ve mağfiret ayı olan Ramazan’ı tamamlayarak, toplumumuzu kaynaştıran ve kardeşliğimizi pekiştiren bir bayrama daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.
Ülke olarak yaşadığımız zor günlere rağmen bizi millet yapan ve kardeşçe bir arada yaşamamızı sağlayan ortak değerlerin, birlik ve beraberliğimizin, toplumsal huzurumuzun ve barışın daim olması en büyük temennimizdir.
Bu vesile ile başta Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ailesi olmak üzere, öğrencilerimizin, değerli ailelerinin, tüm Karaman halkının ve milletimizin Ramazan Bayramı’nı kutlar; ülkemizin varlık ve bekası için canını feda eden aziz şehitlerimize ve ülkemizde yaşanan elim olaylarda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, şehitlerimizin ve vatandaşlarımızın kederli aileleri ve sevenlerine başsağlığı dilerim.”

Ermenek Belediye Başkanı Uğur Sözkesen
Birlik ve beraberlik duygularına çok daha fazla  ihtiyacımız olduğu ve ülke olarak derin acılar yaşadığımız bu günlerde bir ramazan bayramının daha arifesine geldik.
Bu bayram bizim için diğer bayramlardan  daha fazla bir anlam taşıyor.
Çektiğimiz acıların artık bir daha yaşanmadığı ve tüm hemşehri ve yurttaşlarımın sevgi, kardeşlik içinde, hoşgörünün hakim olduğu bir bayram geçirmesi ve bu bayram havasının yarınlarda da devam etmesi dileğiyle tüm halkımızın ramazan bayramını kutlarım.

KTSO Meclis Başkanı M.Gökhan Alkan ve Yönetim Başkanı Mustafa Toktay
Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı M.Gökhan Alkan ve Yönetim Başkanı Mustafa Toktay Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladılar. Yayınladıkları mesajda;
“Bayramlar bizim en sevinçli ve en mutlu günlerimizdir. Bayramlarda sevgi, saygı, birlik ve kardeşlik duygularını hep birlikte tadarız. Bayramlar bizim için barıştır, dayanışmadır, birliktir ve kardeşçe kucaklaşmadır. Ülkemizde ve bölgemizde yaşanan acı verici gelişmeler nedeniyle ne yazık ki bu Ramazan Bayramını buruk yaşıyoruz. Hoşgörü, sevgi, kardeşlik ve insan onuruna yakışan ne kadar güzel duygu varsa hepsinin en yoğun bir şekilde yüreklere dolduğu bu özel günler dileriz daim olur.
Toplumsal yaşamımızda önemli yeri bulunan bayramlarımız, insanları birbirine yakınlaştıran, aynı düşünce ve duygularda buluşturan, günlük kaygı ve sıkıntılardan uzaklaştıran, topluma umut, sevgi veren, birlik ve dirliği sağlayan özel günlerdir.
Bayramlar yapılan hataların affedilmesi, kırılan kalplerin onarılması, hayatımızda daha çok barış, daha çok dayanışma ve kardeşlik duygusuna yer vermemiz gerektiği konusunda düşünmemiz için önemli günlerdendir. Yardımlaşma ve dayanışmanın getirdiği güç birliğinin ve güzelliğin daima farkında olmalıyız. Toplumları güçlü kılan, fertlerini bir arada tutan bağların sağlamlığıdır. Bağların sağlam olması ise kuşkusuz insanların birbirine karşı hoşgörü içerisinde olması, birbirini sevmekten asla vazgeçmemesidir. En büyük zenginlik sevgidir. Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan Bayramınızı en samimi duygularımızla kutlar, barış, sevgi, kardeşlik, dostluk ve huzur içerisinde nice bayramlara kavuşmanızı temenni eder, sevgi ve saygılarımızı sunarız.” ifadelerine yer verdiler.

AK Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü
"Rahmet, mağfiret ve sonu kurtuluş olan bir Ramazan-ı Şerif'i daha geride bırakmanın ve mübarek Ramazan Bayramı'na ulaşmanın sevinicini hep birlikte yaşıyoruz. Bayramlar ki, insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, barıştıkları, kardeşçe kucaklaştıkları, milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği, bir toplumda millet olma bilincinin kuvvetlendiği önemli günlerdir.

Bayramlar kardeşlik iklimini, dayanışma ruhunu, birlik ve beraberliğimizi tazeleme günüdür. Allah nice bayramlara bizi eriştirsin ki o bayramlar sadece bizlerin değil, bütün insanlığın gerçek anlamda barış ve huzur içinde yaşadığı bayramlar olsun. Bugün bayram gelin birlik olalım, nice Ramazanlarda inşallah beraber olalım.

Hep birlikte, sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlar geçirmek dileğiyle, Ramazan Bayramınız kutlu olsun."

İl Genel Meclis Başkanı Celalettin Güngörer
Karamanlı hemşerilerimin bayramını en içten dileklerle kutladığını belirten İl Genel Meclis Başkanı Celalettin Güngörer, "Bayramlar, dini ve milli duyguların perçinleştiği, dargınlıkların ve kırgınlıkların son bulduğu, yardımlaşma ve dayanışma duygularının en üst seviyelere çıktığı, milletleri var eden milli birlik ve beraberlik şuurunun güçlendiği önemli günlerdir. Yurt içi ve yurt dışındaki hemşerilerimle birlikte yeni bir Ramazan Bayramını idrak etmenin mutluluğu içerisindeyim. Birlik ve beraberlik içerisinde bir yaşam çerçevesinde Ramazan bayramını, tüm halkımızın huzurlu bir şekilde geçirmesini temenni eder, sağlık mutluluk ve başarılar dilerim" dedi.

AK Parti Karaman Merkez İlçe Başkanı Ahmet Akca
"Yokluğa sabretmenin, nimete şükretmenin hikmetini anlamaya çalıştığımız mübarek ramazan günlerinin ardından gelen Ramazan Bayramına kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz.

Sevgi, paylaşma, dayanışma duygularının artırılıp, dargınlıkları aradan kaldırıp, duygu birliğinin en üst noktaya çıktığı böyle zamanların çoğaltılması ve her günün bayram gibi yaşanabilmesi için millet olarak sarf ettiğimiz gayretin artarak devam etmesi gerekmektedir. Milletimiz her ramazanda olduğu gibi yine bu ramazanda da birlik ve beraberliğini, yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örnekleriyle göstermiştir. Bir yandan çevremizdeki yardıma muhtaç insanlara el uzatırken diğer taraftan da dünyanın değişik yerlerinde sıkıntı içerisinde bulunan insanlarının yardımına koşmuştur. Ramazan ayı boyunca sergilenen bu güzel hasletler bayramla birlikte çok daha büyük bir anlam kazanmaktadır.

Bu anlamlı bayramın tüm hemşerilerimize hayırlar getirmesini diler, sağlık, mutluluk ve huzur içerisinde nice bayramlar diliyorum."

AK Parti Karaman İl Kadın Kolları Başkanı Ümit Gülin Göksoy
"Kardeşlik ikliminin, dayanışma ruhunun, birlik ve beraberliğimizin tazeleme zamanı olan bir bayrama daha kavuşmanın mutluluğu içindeyiz.

Bizi manevi iklimiyle kuşatan Ramazan-ı Şerif ayını taçlandıran bayram günleri dargınların barışması, hasretlerin giderilmesi ve her çeşit insani ve ahlaki değerin yaşatılması için en güzel fırsattır. Ramazan ayının sağladığı manevi iklim sayesinde kazanılan birlik, beraberlik, dayanışma ve hoşgörü kültürünün hayatımızın bundan sonraki bölümünde de sürdürülmesi huzurlu ve barış içerisinde yaşamamız için son derece önemlidir.

Ramazan Bayramı'nın manevi ikliminin herkesi kuşatmasını, milleti iyilikte, doğrulukta ve hayırda buluşturmasını temenni ediyoruz. Bu düşüncelerle, tüm İslam âleminin Ramazan Bayramını kutluyor, bayramın tüm insanlığa bolluk, bereket, barış ve huzur getirmesini diliyorum."

AK Parti Karaman İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Kale
AK Parti Karaman İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Kale Ramazan Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Kale mesajında; “Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu azaptan kurtuluş” olan mübarek Ramazan ayını geride bırakarak, sevgimizi, umutlarımızı, kardeşlik ve dostluğumuzu, mutluluğumuzu ve kederlerimizi paylaşma, bütün bir toplum olarak kaynaşma günü olan bayrama ulaşmanın huzur ve sevincini yaşıyoruz.

Bayramlar, her yıl gelip geçen sıradan günler olmaktan öte, dargınlık ve kırgınlıkların giderildiği, barış, sevgi ve esenliğin dalga dalga toplumun bütün kesimlerine yayıldığı, “Ben’i” “Biz” yapan yüce dinimizin rahmet kaynaklı çağrısına kulak verilip, yanı başımızdakinin fark edildiği ve gözetildiği, toplumda açılan sosyal yaraların sarıldığı, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın yeniden güç kazandığı çok özel günlerdir.

Bayramlarda, sevgi, saygı, özveri, fedakârlık ve güzellikler adına ne varsa harmanlayıp bunları gönülden gönüle sunabilmeliyiz. Farklı anlayışlarından dolayı insanları yargılamadan, sınıflandırmadan ve ötekileştirmeden gönül kapılarımızı birbirimize açmalı, aramıza koyduğumuz mesafeleri kaldırarak şefkat ve merhamet elimizi birbirimize uzatmalıyız. Varlık sebebimiz ve hayır dualarına her zaman muhtaç olduğumuz aile büyüklerimizi ziyaret etmeli, çocukları sevindirmeliyiz.

Bu duygu ve düşünceler ile milletimizin ve İslam âleminin Ramazan Bayramını kutluyor, bu bayramın hepimize, bütün insanlığa barış ve huzur getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

CHP Karaman İl Başkanı Av. İsmail Atakan Ünver
Bugün itibariyle 11 ayın sultanı Mübarek Ramazan ayını idrak etmiş bulunuyoruz. Allah'ın izniyle yarın Ramazan Bayramını kutlayacağız.

İdrak etmiş olduğumuz Ramazan Ayı'nda maalesef ki yine yurdumuzun dört bir yanına şehit ateşleri düşmeye devam etti. Yine çocuklar babasız, aileler evlatsız kaldı. İçimiz kan ağlayarak gördük ki kin ve nefret tohumu ekerek milletin ve devletin ülkesi ile bölünmez bütünlüğüne kastedenler, bu mübarek ayda dahi cana kıymaya devam ederken; ayrışmayı ve ayrıştırmayı bir siyasi üslup olarak görenler, bu üsluplarını değiştirmediler. 

Bayramlar toplumların birlik, beraberlik, kardeşlik, sevgi, saygı ve hoşgörü hasletlerini pekiştiren önemli günlerdir. Bu itibarla bir süredir, toplumumuzda yaşanan kırılma nedeniyle eksik kalan bu hasletlerin, Mübarek Ramazan Bayramında ve takip eden günlerde yeniden tesis edilmesi umudumu paylaşırken; 

Ülkemize ve dünyaya barış, kardeşlik, huzur ve mutluluk getirmesi dileğiyle hemşerilerimin Ramazan Bayramını kutlar, bizleri ve sevdiklerimizi daha nice Ramazanlara ve bayramlara sağlık ve afiyet içinde ulaştırmasını Yüce Allah'tan niyaz ederim.

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı ve Kamu-Sen İl Temsilcisi Ziya Hotamışlı
Kuran’ın indirilmeye başlandığı Ramazan ayı; ruh beden, akıl, nefis terbiyesi..vb. olarak fert ve toplumsal bir eğitimden geçtiğimiz çok yönlü bir ibadettir.İnşallah kazandığımız güzel haslet ve alışkanlıklar sene boyu devam eder. Böylece arınmışlığımızın bir anlamı ve kalıcılığı sağlanır.
Oruç zengin, varlıklı insanların, aç ve muhtaçları en iyi şekilde anlayacakları bir sınavdır.
2 milyara yaklaşan nüfusuyla İslam dünyasındaki gelir dağılımı adaletsizliği ve uçurumu da dikkat çekicidir. Bugün maalesef pek az İslam ülkesi huzur, barış ve rahat durumda… Aç aç oruç tutan, aslında doğduğundan beri mecburen oruç tutan Müslümanların ekonomik, siyasi, kültürel, sağlık vb. seviyelerinin geliştirilmesi gerekir.
Bugün şirk düzenini ( emperyalizm ) yıkmak, İslam coğrafyasını işgal, isyan, iç savaş, kan ve gözyaşına boğan, iliklerine kadar sömüren emperyalizmin pençesinden kurtarmak; en önemli ibadet olarak görülmelidir.
İslam; yeryüzünde evrende huzur, barış, hak, adalet hüküm sürsün ve Allah’ın koyduğu denge korunsun diye gönderilen bir dindir.
İslam’a inananlar bile rahat, huzur ve gün yüzü görmemişken insanlık nasıl kurtulacak?
Allah yarattığı her canlıya fazlasıyla yetecek miktarda rızık verdiği halde açlıktan, susuzluktan ölmek de ne demek?
Kur’an işte insanlığı ve diğer canlıları aç-susuz bırakan emperyalizm(=şirk-müşrik) düzeninin yıkılması için gönderildi. Ama şirk çarkına payanda yapılmak isteniyor.
İslam hiçbir şekilde yardımla ayakta duran bir fert ve toplum öngörmemiştir!
Yardıma muhtaç olmadan hayatını idame ettiren fert ve toplum hedeflemiştir. Elbette sadaka, yardım, zekât vb. yükümlülüğümüzü yerine getireceğiz. Kur’an’ın nihai hedeflerinden biri; fakirliği ve her türlü zulmü tümüyle ortadan kaldırarak insanı sadece Allaha kulluk özgürlüğüne kavuşturmaktır.
Ülkemizin belli yerlerinde maalesef seyahat, ticaret, can, mal, namus, eğitim vb. güvenliği kalmamıştır. Her gün ocaklarımıza şehit ateşi düşmektedir.
Bayram geldi ama her ocağa, her şehir ve ülkeye aynı mı geldi? Doğup büyüdüğü şehirlerde kaç senedir bayramlaşamayan, göç, sürgün, mülteci, sığınmacı olarak gurbet ellerde çaresiz durumdaki yüz milyonu geçen Müslüman din kardeşlerimiz bayram mı kutluyorlar?
Ülkemize ve şehrimize değişik ülkeden gelen sığınmacı misafirlerimize de bakıp ibret alalım! Vatansızlık ne demek? Kapımız, gönlümüz herkese açık Türk milleti hiçbir zaman mazlumu sahipsiz bırakmadı.
Allah korusun bir gün bizde o durumda düşersek bize kim sahip çıkacak? Türk Milleti kime sığınacak?
Onun için Ay yıldızlı bayrağımızın gölgesinde hür ve bağımsız olarak yaşamaktan daha güzel nimet yok!
Allah devletimize, vatanımıza, birliğimize ve dirliğimize zeval verdirtmesin.
Başta şehit ailelerimizin, gazilerimiz ve ailelerinin olmak üzere Türk milleti ve İslam âleminin Ramazan Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.
Bayramın şehrimiz, ülkemiz, İslam dünyası ve insanlık için hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan dilerim.