Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı ve Kamu-Sen İl Temsilcisi Ziya Hotamışlı konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ‘’Ülkemizin de içinde bulunduğu İslam coğrafyasında küresel emperyalizmin işgal, türlü türlü hile, katliam ve fitneleri durmak bilmiyor.

Bunlardan biri de; Irak’ın paramparça edilmesi demek olan Barzani’nin Türk toprakları üzerinde 2.İsrail kurma hevesidir.

Evvela kurulması planlanan devletin 2.İsrail olduğu ve İsrail’in eyaleti olacağı, her yerde İsrail bayrakları ve İsrail’in resmi ağızlarınca alenen desteklenmesidir.

Irak’tan sonra parçalanmaya sürüklenecek devletlerin Suriye, İran ve Türkiye olduğu herkesin malumudur. Yıllardır sürdürülen savaşlarla göçler yaşanmış ve yaşanıyor… Boşalan yerler Haçlı-Siyon emperyalizmin maşası Işid’in eline geçiyor. Sonra da güya Işid’den kurtarma tiyatrosuyla PKK, Barzani ve türevlerine teslim ediliyor.

Türkiye’nin güney komşuları sadece Irak ve Suriye’dir!

Bölgemizdeki oluşturulan kaos ve karmaşadan fırsattan istifade devlet kurma küstahlığı; Misak-ı Milli sınırlarımıza yöneliktir. Bu girişim hem ülkemizi hem de komşu ülkelerimizi ateş çemberine alacaktır. ABD destekli Barzani diktatörlüğü kurulacaktır.

Ülkemizin bekası, toprak bütünlüğü, milli birlik ve beraberliğimiz de tehdit ve tehlike altına girecektir.

Musul, Kerkük, Telafer ve diğer Türk topraklarının IKBY’ ye bağlanması ve binlerce yıllık Türk yurtlarının; kurulması planlanan sözde Kürdistan’ın bir parçası haline getirilmesini asla kabul etmeyeceğiz!

Bu referandumla 1.İsrail’le Ortadoğu ne hallere düştüyse 2.si ile daha beter ne acıların yaşanacağı apaçık ortadadır.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir oldubittiyle Türk topraklarına el konulmasına, her ne pahasına olursa olsun asla müsamaha etmeyecek, fırsat ve izin vermeyecektir.80 Milyon Türkiye bu konuda T.B.M.M, MGK kararları ve hükümetimizin yanındadır.

Bölgedeki soydaşlarımız ve din kardeşlerimiz, haçlı-Siyon piyonu Barzani’ye teslim edilemez.

Referandumu erteleme ve Kerkük petrolleri üzerinde yapılacak hiçbir pazarlığı da tanımıyoruz. Irak petrollerinin %40 Kerkük topraklarındadır.

2.İsrail ‘i kurma referandum küstahlığı; Barzani ve ağababalarının anladığı dilden anlatılmalıdır.

Tüm dünya, cümle âlem bilsin ki Kerkük Türk’tür ve Türk kalacaktır.

ABD işgali esnasında Irak’ta yapılan ilk icraat; Tapu Dairelerinin yağmalanması görüntülerini tekrar hatırlatıyoruz!

Irak işgaline gerekçe olarak: nükleer silahlar, Irak’ı özgürleştirme, demokratikleştirme ve diktatör Saddam’dan kurtarma vb. yalanlarının gerçek hedefi gün be gün ayyuka çıkıyor…

Türkiye’nin güvenliği Halep, Musul, Kerkük, Telafer’den başlar. Buralardan verilecek her taviz; mevcut sınırlarımızdan ve bağımsızlığımızdan verilmiş demektir.

Barzani’nin Türkiye’deki besleme ağızlarını da Türk milleti çok iyi biliyor ve tek tek not ediyor!

Ülkemizde ne kadar ve hangi kılıkta Barzani muhibbi ve beslemesi varsa; hepsi gerçekte Barzani’nin ağababası Haçlı-Siyon emperyalizminin uşağıdır! Bu ihanet odakları ve işbirlikçilerden Türk milletine de, İslam âlemine de zerre kadar hayır gelmedi gelmeyecek…!

MGK ve T.B.M.M’de alınan kararların daha da ileri boyutlarda hayata geçirilmesini bekliyoruz.

Lozan ve Ankara Anlaşmalarındaki tüm hak, yetki ve sorumluluklarımız neyi gerektiriyorsa derhal yapılsın.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin beka meselesidir bu!

Referandum çuvalı Barzani’nin başına geçirilmelidir. Bu hususta hükümetin alacağı her kararı sonuna kadar destekliyoruz.

Türkiye Kamu-Sen, Türk Eğitim-Sen Karaman Şubesi olarak; Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün ata yurdundan sesleniyoruz: Süleyman Şah türbesinin taşınmasının sonucu işte şu anki Suriye...

Referandum çuvalı bir daha çıkmayacak şekilde Barzaniye ve avanilerine geçirilmezse; bölgemiz kan gölüne dönecektir.

Bu hayati meselede 80 Milyon Türkiye tek yürek, tek yumruk olarak devletimizin yanında ve yardımında olacaktır. Irak Türklüğü ve Türk dünyası yalnız değildir.’’ denildi.