Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, TRT-Okul kanalında yayınlanan “Rektörler Anlatıyor” programına konuk oldu.

Tercih aşamasındaki adaylara en yetkili ağızdan bilgi verme hedefiyle yayınlanan “Rektörler Anlatıyor” adlı programda Rektör Gökmen, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin akademik birimleri, sosyo-kültürel etkinlikleri, şehir olanakları gibi konularda bilgi verdi. 

Programda Karaman şehrini kısaca tanıtan KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, üniversitenin tarihçesini anlatarak, 2007’de kurulan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin gerçekleştirdiği kaliteli eğitim çalışmalarıyla kısa zamanda çok uzun yol katettiğini vurguladı. Gökmen, “ Üniversite kurulmaz, olunur. Üniversite olmak için zamana ihtiyaç vardır.” diye konuştu.

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen; 5 fakülte, 2 yüksekokul, 5 meslek yüksekokulu ve 2 enstitüden oluşan Üniversitede 300’ten fazla akademik, 200’e yakın idari personelin görev yaptığını ve yaklaşık 8000 öğrencinin eğitim-öğretim gördüğünü belirtti. Gökmen; 1’i uluslararası olmak üzere 6 bilimsel toplantıya imza atan KMÜ’nün 4 yıllık bir üniversite olmasına rağmen, sadece bilimsel çalışmalar anlamında değil, Karaman’ın sosyo-kültürel gelişimine de katkı sağladığını söyledi.

Gerçekleştirilen çalışmalarda, vali, belediye başkanı, bürokratlar, iş adamları ve diğer sivil toplum kuruluşlarıyla yapılan iş birliğinin önemine değinen Rektör Gökmen, “ Üniversitemizde bazı bölümlerimizin ders programlarını tüm bu saydığım kurum ve kuruluşlarla hazırlıyoruz. Yani şehir ile birlikte ders programlarının son halini veriyoruz.” dedi.

Program sunucularının Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin öne çıkan fakültelerine ilişkin yönelttiği soruyu Prof. Dr. Sabri Gökmen “Biz iki alanda diğer üniversitelerden öne çıkmak istiyoruz. Birincisi Türk dilinin başkenti olması nedeniyle Edebiyat Fakültemiz. Türk dili denince herkesin aklına üniversitemizin adının kazınmasını istiyoruz. İkincisi de Karaman’ın Türkiye’nin bisküvi üretiminin yaklaşık % 30’unu karşılaması nedeniyle Mühendislik Fakültemizde yer alan Gıda Mühendisliği. Hatta Karamanlı iş adamlarımız dört gözle üniversitemizden mezun olacak gıda mühendislerini beklediklerini ifade ediyorlar.” sözleriyle yanıtladı. Gökmen, son 5 yıldır Kırkpınar başpehlivanının Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinden çıkmasının kendilerini gururlandırdığını belirterek, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun bu anlamda diğer üniversitelere fark attığına dikkati çekti.

Prof. Dr. Sabri Gökmen öğrencilerin barınma konusunda hiçbir sıkıntı çekmeyeceklerini dile getirerek gerek öğrenci yurtları gerekse şehirde bulunan konutların bu ihtiyacı karşıladığını söyledi. Programda üniversite adaylarının sosyal medya üzerinden sordukları soruları da cevaplayan Gökmen ”Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi yüksek sesle söylenen emirlerin değil; birlikte edinilmiş başarıların hakim olduğu, sıradan değil aranan farklı bir üniversite olacaktır.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.