Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü  Otuz altıncısı kutlanacak olan Turizm Haftası, bu yıl Merkezden katılımla özel program uygulanarak Şanlıurfa, Çanakkale, Samsun İlleri ile birlikte, Karaman'ın da kutlama programına dahil edildiğini açıkladı, Müdürlük yaptığı açıklamada;'' Toplumda turizm konusunda farkındalığı artırmak, turizm bilincini geliştirmek, iç turizmi canlandırmak ve halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla, her yıl 15-22 Nisan  tarihleri arasında “Turizm Haftası” kutlanmaktadır.

Kültür ve Turizm değerlerinin tanıtılması, kamuoyunun ilgisinin yoğunlaştırılması ve turizmin geliştirilmesine yönelik olarak, kültür- turizm potansiyelleri dikkate alınarak her yıl üç ilde Bakanlığımız tarafından katılım sağlanarak Turizm Haftası etkinlikleri yapılmaktadır.

Otuz altıncısı kutlanacak olan Turizm Haftası, bu yıl Merkezden katılımla özel program uygulanarak  Şanlıurfa, Çanakkale, Samsun İlleri ve  İlimizde kutlanması Bakanlık Makamınca uygun görülmüştür.

Turizm Haftasının çeşitli etkinliklerle kutlanarak  geniş bir kitleye ulaşabilmesi kapsamında; Valiliğimizce “Turizm Haftası Kutlama Komisyonu” oluşturulmuştur. Valiliğimizce hazırlanan taslak kutlama programı ekte sunulmuştur. Halkımıza ve ilgililere önemle duyurulur.''denildi.


KARAMAN İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ TURİZM HAFTASI TASLAK KUTLAMA PROGRAMI ŞÖYLEDİR;


(15 – 22 NİSAN 2012) 

            Her yıl 15 – 22 Nisan tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanan “ Turizm Haftası” Bakanlığımız, Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü’nün 23.01.2012 tarih 17138 - 06.02.2012 tarih ve 28505 sayılı yazıları  ve eki 06.02.2012 tarih ve 28485 sayılı Bakanlık Makamı Onayı doğrultusunda, İlimizde Merkezden katılımla özel program uygulanarak çeşitli etkinliklerle kutlanabilmesi için, Valiliğimizin 16.02.2012 tarih ve 821.07/479 sayılı Olurlarıyla İl Yürütme Komisyonu oluşturulmuştur.  Komisyon 21 Şubat 2012 tarihinde saat 14.00’ de Müdürlüğümüz hizmet binasında toplanarak, Karaman Belediye Başkanlığı, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı ve Karaman Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi işbirliğiyle kutlanacaktır.

(15 NİSAN 2012 PAZAR)


1- Turizm Haftası boyunca, Turizm ile ilgili dövizlerin uygun yerlere asılmasını sağlanması.
2- Turizm Bilinci konusunda yerel basında haberlerin çıkmasının sağlanması.
3- Yerel Televizyonlara Turizm Haftası Kutlama Afişleri gönderilmesi ve yayınlanmalarının sağlanması.
4- Posta İşletmeleri Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak, turistik bir yerin /değerin ve iki sloganın “Turizm Haftası” boyunca posta işletme merkezlerindeki ücret alma makinelerinden geçen gönderiler üzerine flâm olarak tatbik edilmesinin sağlanması.
5-İlköğretim Öğrencileri arasında şiir yarışması düzenlenmesi.
6-Ortaöğretim Öğrencileri arasında Kompozisyon yarışması düzenlenmesi.
7-İlimizin tarihi, turistik ve kültürel değere sahip Kültür varlıklarına ait resim yarışması düzenlenmesi.

(16 NİSAN 2012 PAZARTESİ) 

1-Fotoğraf sanatçısı Ebubekir YAREN tarafından Benim Köyüm adlı fotoğraf sergisinin Makro Market AVM.de saat 10.30’ da açılması.
2-Tartan Evi Müştemilat Kısmında Geleneksel Türk Okları, Ebru, Hüsnü-Hat ve El yapımı Ney  Sergisinin Saat 13.30’ da  açılması.
3-Turizm Sektörü, Karaman Otelcilik ve Meslek Lisesi ve Ticaret ve Meslek Lisesi öğrencilerine saat 14.30’da Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı toplantı salonunda Selçuk Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Abdullah Karaman tarafından Turizm Konulu Konferans verilmesi.
4- Turizm Haftası münasebetiyle, Turizm Sektör Çalışanları ve Temsilcileri ile birlikte  Sayın Valimiz Süleyman KAHRAMAN’a saat 16.30’da   nezaket ziyaretinde bulunulması.

(17 NİSAN 2012 SALI )

1-Turizm Haftası Bakanlık kutlama programı için Bakanlıktan gelen temsilciler, Karaman İl Protokolü ve diğer katılımcılarla birlikte Cumhuriyet Parkındaki Atatürk Anıtı’na saat 09.30’  da  Çelenk konulması.
   a-Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı.
   b-Protokol konuşmaları.
   c-Konya Askeri Bandosunun öncülüğünde Protokol ve Katılımcılar ile birlikte İsmet Paşa Caddesinden  Kent meydanına Kortej Yürüyüşü.
  d-Kent Meydanında Konya Askeri Bandosu tarafından Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği Eserlerinden oluşan Karma Konserinin sunulması.
  e-Karaman Kalesinde Geleneksel Türk Okçuluğu Kapsamında Kılınç ve Ok Atışlarının gösteriminin yapılması.
   f-Geleneksel Türk Okçuları tarafından İlimizin kuzeyinde, yaklaşık 35 km. uzaklıkta, volkanik bir dağ kitlesi olan Karadağ’da Akçaağaç ve Karaçam Hatıra Ormanını dikiminin yapılması için uğurlanması.

2-Bakanlık Temsilcileri ve İl Protokolü ile öğle yemeğinin yenilmesi (saat 12.30)
3-Çeşmeli Kilise önünde İl Milli Eğitim Müdürlüğü Folklor ekibinin saat 14.00’de gösterisi.
    a-Protokol Konuşmaları.
    b- İlköğretim 2. Kademe (6.7.8. sınıf) öğrencileri arasında “Turizm ve Turist” konulu şiir yarışması ve Orta dereceli okul (Lise ve Dengi Okul) öğrencileri arasında “Turizmin Önemi ve Ülke Ekonomisine Katkısı” konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin verilmesi.
    c-İlimizin tarihi, turistik ve kültürel değere sahip kültür varlıklarına ait resim yarışmasında dereceye girenlerinin ödüllerinin verilmesi.
    b-Taşkale Seyirlik Oyunları Ekibinin gösterileri.
4- Çeşmeli Kilisede, Bakanlığımız Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü’nün Geleneksel Türk Süsleme sanatları karmasergisinin açılışı.
5-Tartan Evinde açılan sergilerin gezilmesi.
6- Piri Reis Kültür merkezinde saat 20.00’ de Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü’nün Folklorama (Türk Büyüsü) adlı  türkülerinden  oluşan  müzikli Opera gösterimi.

 
(18 NİSAN 2012 ÇARŞAMBA)

1-Bakanlığımızdan gelen üst düzey yönetim ile, İlköğretim, Lise ve Üniversite öğrencilerine ve Karaman Halkına yönelik olarak İlimizin tarihi, turistik ve kültürel yerlerine gezi düzenlenmesi.
2-Yunus Emre Konferans Salonunda tiyatro gösterimi.
3-Kaybolmaya yüz tutmuş el sanatlarımızdan nalbantçılık, kalaycılık, yastıkçılık, sıcak demir ve yorgancılık sanatlarını icra eden esnafların ziyaret edilmesi, söz konusu esnaflarımıza Müdürlüğümüzce ve Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Başkanlığı tarafından çeşitli hediyeler ve ödüllerin verilmesi.

(19-NİSAN 2012 PERŞEMBE)

1-Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı Sergi salonunda Geçmişten Günümüze Karaman Fotoğrafları Sergisinin Saat 10.00’da açılması.
2-Turizm Haftası süresince öğretmen ve öğrencilere Karaman Müzesi ve Karaman Merkezinde bulunan tarihi, turistik ve kültürel alanların rehber nezaretinde ücretsiz olarak gezmelerinin sağlanması.
3-Turizm Haftası boyunca yerel basında turizmin önemi ve ülkemize sosyo-ekonomik ve  kültürel anlamda katkılarının öneminin vurgulanabilmesi için programlar yapılması.
4- Turizm haftası boyunca halkımıza ücretsiz olarak tanıtıcı yayınlarının dağıtımının sağlanması.

20 NİSAN 2012 (CUMA)

1-Pirireis Kültür Merkezinde Saat:14.00’da İlimiz Merkezde Bulunan İlk Öğretim Okullarının Katıldığı ‘’Şehrimizi Tanıyalım’’ konulu bilgi yarışması düzenlenmesi ve dereceye giren Okulların ödüllerinin verilmesi.

(21 NİSAN 2012 CUMARTESİ)

1- Pirireis Kültür Merkezi saat 20.00’da Bakanlığımız Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Devlet Halk Dansları Topluluğunun gösterisi.

(21-22 NİSAN 2012 CUMARTESİ – PAZAR)

1-Turizm Elçisi Olarak kabul ettiğimiz İlimiz Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesinde öğrenim gören 100 Öğrencinin katılımı ile ilimizde bulunan tarihi ve kültürel mekânların gezilmesi.