Karaman Şehir Mezarlığındaki bazı sorunlara dikkat çeken Burak Akgül isimli vatandaş gazetemize açıklamalarda bulundu. Akgül, “Şehir Mezarlığının bir tarafının bakımsızlığı, yıllardır tepki çeken ancak bir türlü çözüm getirilmeyen bir sorun haline geldi. Yakınlarımızı defnederken ya da defin işlemi sonrasında ziyarete geldiğimizde hoş manzaralarla karşılaşmak istiyoruz” dedi.

“50 SANTİMETRELİK ÇUKURLARA RASTLIYORUZ”

Mezarlık içerisinde çukurların olduğunu ve bu çukurların vatandaşlar için tehlike oluşturduğunu kaydeden Akgül, “Mezarlık içerisinde yer yer 50 santimetrelik derinliği aşan çukurlara rastlıyoruz. Bu çukurlar kış aylarında karla doluyor ve ziyaret esnasında vatandaşımızın gözünden kaçıyor. Bu çukuru fark edemeyen bir vatandaşın, çukura girerek yere düşebilir hatta başını mezar taşına ya da normal taşa vurabilir. Bu durumu ciddi yaralanmaların da oluşmasına sebebiyet verebilir” ifadelerini kullandı.

“MEZARLIĞIMIZIN BAKIMINI İHMAL ETMEMELİYİZ”

Mezarlık içerisinde büyük kum yığınlarına da rastlamanın mümkün olduğunu dile getiren Akgül, Bazen de eski park aletlerinin de mezarlığa bırakıldığını belirtti. “Mezarlığımızın bir depo gibi kullanıldığını görmek bizi üzüyor” diyen Akgül, “Yakınlarımızı defnettiğimiz ve bir gün bizim de defin edileceğimiz mezarlığımızın bakımını ihmal etmemeliyiz. Bir mezarlığa yakışmayacak bu unsurların giderilmesini ve bir an önce gereken saygı ve değeri kazanmasını arzu ediyorum. Bu üzücü durum karşısında yetkililerin bir çözüm üretmesini de temenni ediyorum” şeklinde konuştu.