Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün organize ettiği “Sağlıklı Yaşam İçerisinde Bisiklet ve Modern Kentlerde Bisiklet Yolları” konulu konferansa katılan Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, Karaman’da bisiklet kültürünü yaygınlaştırmaya çalıştıklarını belirtti.
Başkan Uğurlu açıklamasında: “Karaman’da bir bisiklet kültürü oluşturmak istiyoruz. Şehrimize bisiklet yolları yapacağız. İlk olarak üniversite güzergâhında düşündüğümüz bisiklet yollarını zamanla şehir geneline yayacağız. Bisiklet hem bir spor, hem de sağlıklı bir ulaşım aracı. Avrupa ülkelerinde yaygın olan bisiklet kiralama istasyonlarını Karaman’da hayata geçireceğiz. Bu terminallerde öğrencilerimiz ve hemşehrilerimiz bisiklet kiralayabilecek. Vatandaşlarımızı bisiklet kullanımına teşvik etmek istiyoruz” dedi.
Konferansa konuşmacı olarak katılan Türkiye Bisikletliler Derneği Başkanı Murat Suyubatmaz ise, dünyanın önde gelen birçok kentinde bu tür uygulamalar yapıldığını anlatarak, Karaman’da da böyle bir çalışmanın başlatılmasının sevindirici bir haber olduğunu söyledi.