Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Haşim Keskin, Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Ramazan Çelik ile birlikte Göztepe köyünde bulunan Serinler Çiftliğine ziyarette bulundu.
Keskin, firma yetkilisi ile birlikte çiftliği gezerek çiftlik hakkında bilgi aldı. Firma yetkilisi, 17000 m² alanda kurulu çiftlikte, 94 ‘ü ithal 275 mevcut hayvan bulunduğunu ve süt üretimi yaptıklarını ifade etti.
İl Müdürü, Karaman ‘da büyük baş hayvan yetiştiriciliğinde son yıllarda kurulan işletmelerle ortalama işletme büyüklüklerinin arttığını, bu durumun süt üretiminde girdilerin olabildiğince düşürülmesi için avantaj sağladığını, ayrıca üretilen süt miktarının işletme bazında belli kapasitede olduğu için pazarlama şartlarının uygun olduğunu ifade etti.
KOP Projesi kapsamında 49 baş büyüklüğünde yapılacak ahır inşaatlarında inşaatın % 50 ‘sinin hibe olarak karşılandığını, bu kapsamda İl Müdürlüğümüze yapılan proje başvurularının değerlendirildiğini, bu çerçevede yapılacak büyük baş hayvancılık işletmelerinin Karaman genelindeki işletme büyüklüklerini arttırılmasına katkı sağlayacağını ifade etti.