Vali Murat Koca’nın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Vali Murat Koca, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Nedeniyle Bir Kutlama Mesajı Yayınladı.

Vali Koca yayınladığı mesajında; “ Türk Milletinin tarih sahnesinde yeniden varoluşunun sembolü olan ve milletimizin tarihteki en büyük başarılarından biri olan Cumhuriyetimizin bugün 91. yıldönümünü kutlamanın sevincini ve coşkusunu yaşıyoruz.

Ülkemiz için bir dönüm noktasını ifade eden bu bayram, milletimiz için her geçen gün daha büyük bir önem kazanmaktadır. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘en büyük eserim’ dediği Cumhuriyet, hiç şüphesiz, geleceğimiz adına en büyük güvencemizdir.

Eşitlik ve hürriyet temeline dayanan büyük bir millet olma iradesiyle kurulan Cumhuriyetimiz, hepimizin gözbebeği durumundadır. Zira, Cumhuriyetimiz çok ağır bedeller ödenerek kazanılmış bir istiklâl mücadelesinin ardından kurulmuştur.

İstiklâlimizin ve istikbalimizin sembolü olan Cumhuriyetimizi korumak, ecdadımızın mirasına sahip çıkmak, onu gelecek nesillere aktarmak için milletimizin her bir ferdi, bugün de aynı duygu ve kararlılığa, aynı özveriye sahiptir.

Millet olarak el birliği ve gönül birliğiyle çalışmaya devam etmemiz, kardeşçe birbirimizi kucaklamamız, birbirimize kenetlenmemiz halinde çok daha güçlenerek, aydınlık yarınlarımızı hep birlikte kurmakla mümkün olacaktır.

Ülkemizi, sürekli olarak gelişen ve değişen dünyada hak ettiği konuma getirmek için, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak, demokrasisiyle, hukuk devleti normlarıyla, insan hak ve hürriyetleriyle, ekonomisiyle, sanayisiyle, eğitim düzeyi ve her bakımdan mutlu olduğu refah bir Türkiye hedefine ulaşmak için bütün gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kahraman ecdadımızı ve şehitlerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyor, Karamanlı hemşehrilerimizin ve bütün vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.” dedi.

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen’in 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Rektör Gökmen, mesajında şu ifadelere yer verdi
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Rektör Gökmen, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“29 Ekim 1923 günü temelleri atılan ve milletimizin bütünlüğünü pekiştiren Cumhuriyetimizin 91. yıldönümünü gururla ve coşkuyla kutlamanın heyecanını yaşıyoruz.

Tarih boyunca farklı dillere, inançlara ve kültürlere sahip insanları tek çatı altında toplayan ve bu güne dek kardeşçe yaşayan bir medeniyetin temsilcileri olarak, ülkemizde birlik ve beraberliği güçlendirmek, dünyada ise barışın savunucusu olmak en büyük görevimizdir.

Milletimizin azim ve inançla yürüttüğü mücadele sonucunda, vatan uğruna akıtılan şehit kanlarıyla kurulan Cumhuriyetimizi bize emanet eden, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bütün çalışma arkadaşlarını, şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, milletimizin Cumhuriyet Bayramını en içten duygularımla kutluyorum.”

İl Genel Meclis Başkanı Celalettin Güngörer’in 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı;

Türkiye Cumhuriyeti’nin 91. yıldönümünü gururla ve kıvançla kutlamaktayız. Cumhuriyet, her şeyini kaybetmiş olan bir milletin ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği milli mücadelenin sonucunda elde ettiği büyük bir zaferin sonucudur. Bu nedenle yüce Türk Milleti, kendine emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti’ni, huzur ve refah dolu yarınlara ulaştırmak için hiç şüphesiz ki el birliği ile çalışacağız. Cumhuriyetimizin 91. yılını kutladığımız bu günlerde, geleceğe büyük bir ümit, inanç ve gayretle yürümek azmi ve de kararlılığı içindeyiz. Vatanımızın bölünmez bütünlüğüne ve ulusumuzun birliğine her zamankinden de çok ehemmiyet vermekteyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, vatanı için kanlarını bu toprağa dökmüş şehitlerimizi rahmet ve minnetle bir kez daha yad ediyor Cumhuriyet Bayramınızı yürekten kutluyorum.

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi Ahmet Ertuğrul'un 29 Cumhuriyet Bayramı Mesajı;
Cumhuriyetimizin 91.yılını gururla, mutlulukla, coşkuyla ve heyecanla kutluyoruz. Bu duygularımızın haklı nedeni, Cumhuriyetimize, yönelik içten ve dıştan tehditlere, saldırılara milletimizin kararlılıkla karşı durması, laik cumhuriyetimiz, ulusal birliğimiz ve toprak bütünlüğümüz konusundaki duyarlılığıdır.
Cumhuriyet, bu topraklarda özgürlük ve bağımsızlık için; dinimizi, geleneklerimizi özgür bir şekilde yaşamak için, bu vatanda tek sözün millete ait olduğunu Dünya’ya duyurmak için verdiğimiz büyük mücadelenin adıdır.
Cumhuriyet’in ve kazanımlarının her geçen gün yok edilmeye çalışıldığı bugünlerde, ortak değerlerimiz etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme milli birlik ve beraberliğimizi içeride ve dışarıdaki hainlere gösterme günüdür. Milli bayramların kutlanmasını halkımızın elinden almaya çalışanlar, Cumhuriyet’i tahrip etmek isteyenler, zayıflatmak için uğraş verenler emellerine ulaşamayacaklardır. Bu zor günleri, laik, demokratik Cumhuriyet’ten ve Atatürk’ün aydınlık yolundan ayrılmaksızın aşacağımıza inanıyorum. 91.yıl sadece bir bayram kutlaması değildir, bizler Cumhuriyet’in geleceğimiz ile buluşturulması sorumluluğunu taşımaktayız. Bunun için de var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.
Bu mutlu, coşkulu günümüzde başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah ve mücadele arkadaşlarını şükranla anıyor, şehitlerimize rahmet, gazilerimize sağlık diliyorum Cumhuriyetimizin 91.yılı kutlu olsun. Saygılarımla.

 Cumhuriyet Halk Partisi  Karaman İl Başkanı Mustafa Cem Kağnıcı’nın 29 Ekim Bayram Mesajı;

Onurlu  mücadelemizin zaferle sonuçlanıp büyük Türk milletinin Dünya devletler sahnesinde yer almasını sağlayan Cumhuriyet’imizin 91.yıl dönümünü coşku ve gururla kutluyoruz. Kurtuluş savaşında var olma mücadelesi veren milletimiz, Cumhuriyet ile egemenliğine kavuşmuştur.

Cumhuriyet,korumamız ve ödün vermeden yaşatmamız gereken en değerli varlığımızdır.

Cumhuriyet’in ilanı ile bizler devlet, bayrak, dil, din ve millet bilincine kavuşarak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda demokratik, laik ve sosyal bir devlet olarak yürümeye başladık.

Cumhuriyet,bağımsızlığından ödün vermeyen,dayatmalara boyun eğmeyen Atatürk liderliğinde yurduna ve egemenliğine sahip çıkan,O’nun ilke ve devrimlerini gönülden benimseyen Ulusumuzun soylu kişilik özelliklerinin bir yansımasıdır.Bu Yönüyle Cumhuriyet,ulusal onurumuzun bayraklaşan simgesi,büyük Türk Devrimi’nin adıdır.

Bizler tarih boyunca zulmeden zalimlere karşı boyun eğmedik, eğmemeye devam edeceğiz. 91 yıldır ülkemizin bölünmez bütünlüğüne, Cumhuriyet’e ve kazanımlarına karşı yapılan saldırılar sonuçsuz kalmışsa bu millet olarak birlik bütünlük içerisinde kardeşlik duygusu ile hareket etmemizin sonucudur. Tarihte olduğu gibi bugün de saldırılar emperyalizmin uşakları tarafından devam etmekte ise de aziz Türk milleti, ülkemizde ve bölgemizde ki oyunları en iyi şekilde bertaraf edecektir. Cumhuriyet’in kazanımları ile ülkemizi yöneten zihniyet maalesef Cumhuriyete saldırılarını şiddetle artırmıştır. Milli bayramları milletimize kutlama şansı vermeyenler milli ve manevi duygulardan yoksun bir nesil yetişmesinin mimarları olarak tarihte yerlerini alacaklardır. Çok iyi bilmelidirler ki bizler özgürlük için bu topraklarda şehit düşmüş ataların evlatlarıyız, dün olmadığımız gibi bugün de kimsenin boyunduruğu altında olmadan Cumhuriyet’in kazanımları ile ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmak için daha çok çalışacağız.

Bu duygularımızı ifade ederken,özgürlüğün rejimi olan Cumhuriyet’imizin 91.yılını kutluyor başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bütün şehit ve gazilerimizi saygıyla, sevgiyle ve minnet duyguları ile anıyoruz. Saygılarımla.