Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Serdar Fındık, Sosyal Güvenlik Haftası’nın başlaması nedeni Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan’ı makamında ziyaret ederek çiçek takdim etti.
 
Amaçlarının kamuoyunu sosyal güvenlik alanında bilgilendirmek olduğunu söyleyen Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Fındık, Sosyal Güvenlik Haftası’nın içeriği ve hafta içerisinde yapılacak etkinlikler hakkında bilgiler verdi.           
 
Ziyarette, Sosyal güvenliğin toplum açısında önemine değinen Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan: “İnsanların hayatları boyunca yaşam kalitelerini etkileyen en önemli sebeplerden birisi de sosyal güvencedir. Güçlü ve sağlıklı bir toplum olmanın ön koşulu, Ailenin korunması ve güçlendirilmesi ile mümkündür. İnsanların doğumundan ölümüne kadar hayatlarını güvence altına alan SGK, aynı zamanda kayıt dışı istihdam ile mücadele ederek haksız rekabeti önlemekte ve işçinin alın terine önem vermektedir. Ben ziyaretinizden dolayı sizlere çok teşekkür ediyor, başta kurum çalışanları olmak üzere tüm vatandaşlarımızın Sosyal Güvenlik Haftasını kutluyorum” dedi.