Akreditasyon Sistemi ile Odalar arasında kalite bilincinin yerleştirilmesi, Oda sisteminin iş dünyası nezdinde saygınlığının artırılması, hizmet kalitesinin iyileştirilmesi amaçlanmaktadır.


Ülkemizde reel sektörün asli temsil mekanizması olan oda/borsaların hizmet kalitesi ve kurumsal kapasitesinin Avrupa ülkelerindeki emsallerinin seviyelerine çıkarılmasını amaçlayan Akreditasyon Sisteminin işler hale getirilmesi amacıyla Oda Yönetimi ve personeli gayretle çalışmalarına devam etmektedir.

09.03.2012 günü belgelendirme denetimi sonucunda Odamız 19.03.2012 tarihinde  Avrupa Birliğine Uyum belgesi olan Akreditasyon Belgesini almaya hak kazandı ve  TOBB tarafından yürütülen 'Odalar İçin Akreditasyon Projesi' kapsamında Odamızda yapılan incelemeler sonucu 65 puan üzerinden 60 puan alarak A Grubu akredite odalar içerisinde yerimizi aldık. Aldığımız bu yüksek puanla gelişmeye ve geliştirmeye en yatkın odalardan biri olduğumuzu kanıtladık 

19.07.2012 günü Karaman Ticaret ve Sanayi Odası’nı belgelendirme denetiminin ikincisini gerçekleştirmek amacıyla gelen; Tetkikçi Konya TSE Sistem ve Personel Belgelendirme Müdürü Fatih Sağdıç oda tetkikine başladı.