Karaman Belediyesi tarafından düzenlenen 739. Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre'yi Anma Etkinlikleri kapsamında, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi SKS-1 Salonunda düzenlenen Ünikop Bölge Üniversiteleri Karaman buluşmaları ve Türkçe konulu konferans ile başladı.

Programa, Karaman Valisi Murat Koca, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Karaman Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürü Adem Akçay, Karaman Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven, daire müdürleri, Balkan Türkleri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda, Ünikop Bölge Üniversiteleri Karaman buluşmaları adına konuşan KMÜ Genç Unikop Topluluğu Başkanı Sinan Çınardal; “Öncelikle şunu dile getirmeliyim ki eğitim-öğretim gördüğüm ve büyüdüğüm memleketimin Türk Dilinin Başkenti olmasından onur duyduğumu belirtmek isterim. Bizi biz yapan değerlerin en önemlilerinden birisininde şüphesiz dilimiz olan Türkçedir.” dedi.

KMÜ Genç Unikop Topluluğu Başkanı Sinan Çınardal’ın konuşmasının ardından, KMÜ Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyat Bölümü Öğretim görevlisi Doç. Dr. İdris Nebi Uysal'ın Türkçe konuşmaları konulu konferansı ile devam etti.

Program, KMÜ Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyat Bölümü Öğretim görevlisi Doç. Dr. İdris Nebi Uysal’a, Karaman Valisi Murat Koca ve Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan tarafından hediye taktimi ile son buldu.