Hak İş Konfederasyonuna bağlı Öz Büro İş Sendikası Karaman İl Başkanlığı ve üyeleri tarafından, 15 Temmuz akşamı ülkemize kara bir leke olarak sürülen ve pek çok vatandaşımızın şehit olmasına, binlerce vatandaşımızın yaralanmasına sebep olan darbe girişimine karşı basın açıklaması yaptı.

Öz Büro İş Sendikası Karaman İl Başkanı Mustafa Özdoğan Karaman Devlet Hastanesi önünde yaptığı açıklamada; “15 Temmuz gecesi ordu içinde FETÖ hainlerinin savaş uçakları, tanklar ve ağır silahlarla saldırdığı ülkemizi canı pahasına savunan kahraman milletimiz sadece darbeyi önlememiş Türkiye'yi işgalden kurtarmıştır.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin, TBMM’nin, emniyet merkezlerinin, Milli istihbarat Teşkilatının, belediyelerin ve boğaz köprülerinin darbeci hainler tarafından hedef alınması bu kalkışmanın bir askeri darbeden çok işgal girişimi olduğunu göstermiştir.
Türkiye düşmanı ülkelerin kuklası olan bu hain yapı milletimizden ve devletimizden hak ettiği cevabı aldı, alacak.

15 Temmuz direnişi bütün dünyaya göstermiştir ki ne gizli ilişkiler ne kahpe senaryolar ne de kalleşçe kalkışmalarla bu ülkeye kimse operasyon yapamaz ve kimse 80 milyonun kardeşliğini bozamaz.

Öz Büro İş, 40 bin üyesi ve tüm örgüt birimleriyle ülkemizin esenliği ve halkımızın huzuru için milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkma mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir. Özgür, güçlü ve zengin bir ülkenin onurlu ve mutlu yurttaşları olarak yaşama hedefimize engel olmak isteyen her türlü yapıyla mücadele bizim varlık sebebimizdir. Bu bağlamda 15 Temmuz'un yeni ve aydınlık bir dönemin başlangıcı olduğunu düşünüyor, millet olarak ufkumuzun açık geleceğimizin parlak olduğu coşkusunu yaşıyoruz.

Milletimiz Cumhurbaşkanı'yla, meclisiyle, ordusuyla, polisiyle bir bütün olarak şimdi daha güçlüdür. Kazanan Türkiye olmuştur. Kazanan demokrasi olmuştur. Kazanan millet olmuştur.

15 Temmuz gecesi sabaha kadar destansı bir kahramanlığa imza atarak iradesini çiğnetmeyen ve hala Türkiye'nin bütün meydanlarında demokrasi nöbeti tutan halkımızı bir kez daha kutluyoruz. Canını vererek vatanını savunan halkın ve tüm emekçilerin bu ülkenin gerçek sahibi olduğunu kimse unutmasın. Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Onları asla unutmayacak, unutturmayacağız. Bütün yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz. Bütün darbecileri lanetliyoruz. Yaşasın 80 milyonun kardeşliği. Yaşasın milli egemenlik. Yolun ve bahtın açık olsun Türkiyem.” dedi.