Aktekke Kent meydanından başlayan yürüyüşe Ülkü Ocakları il başkanı Latif Pulcu, MHP il başkanı Av. Oktay yılmaz, merkez ilçe başkanı Mahmut Ünüvar, MHP MYK üyesi ve Karaman Milletvekili aday adayı Ali Güler, MHP Karaman Milletvekili aday adayı Mehmet Alagöz, eski il başkanı İsmet Hatipoğlu ve çok sayıda vatandaşın yanı sıra sivil toplum kuruluşları katıldı.

İsmet Paşa Caddesi üzerinden 30 metrelik yol istikametine ilerleyen vatandaşlar Şehitliğe kadar yürüdü. Kahrolsun PKK ve Şehitler ölmez vatan bölünmez şeklinde slogan atarak yürüyen vatandaşlar, güzergâh üzerindeki işyeri ve balkonlardan sık sık alkış aldı.

Şehir mezarlığında bulunan şehitliğe gelindiğinde Kuran-ı Kerim tilaveti okunarak topluca dua yapıldı. Dua sonrası kısa konuşma yapan ülkü ocakları başkanı Latif Pulcu, ‘’Demokratik hakkımız olan bu yürüyüşle birlikte şehitlerimize sahip çıktığımızı ve yaptığımız dualarla yüreklerimizin onlarla beraber olduğunu gösterdik.

İlimizde birkaç gündür şehitlerimizi anmak adına yapılan bazı konvoylar, suistimal edilerek düğün konvoyu havasına dönmüştür. Biz yinede bu organizasyonları düzenleyenlerin gönüllerindeki vatan sevgisinden kaynaklı yola çıktıklarını düşünerek daha titiz ve hassasiyetli olmaya davet ediyoruz.

İlimizde ülkücü camiamızın, ülkü ocaklarımızın yürüyüşü şu an burada sona ermiştir. Bundan sonra yapılacak hiçbir organizasyon bizim değildir, bizimle bir alakası yoktur. Buraya katılan tüm hemşerilerime duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum.’’ Dedi.

Konuşmanın ardından şehitlik çevresinde dua eden vatandaşlar olaysız bir şekilde dağıldı.