“İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır”
 
Toplantının açılış konuşmasını yapan KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, UNİKOP Stratejik Planlama Kurul Toplantısında ele alınan konuların planlanan şekilde uygulanması amacıyla düzenlenen toplantının faydalı geçmesi temennisinde bulunarak, üniversite olarak toplantıya katılan genel sekreterleri ve KOP İdaresi temsilcilerini ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi.
 
Prof. Dr. Sabri Gökmen, insanların bir şeyler üretmesini beklemek için öncelikle onlara sorumluluk yüklenmesi gerektiğine dikkat çekerek UNİKOP dönem başkanı olarak KOP Bölgesi üniversitelerinin rektörlerinden oluşan üst kurula sundukları teklifle rektör yardımcıları ve genel sekreterlere akademik ve idari konularda karar alma yetkisi verdiklerini belirtti.
 
Prof. Dr. Gökmen konuşmasının devamında “İnsan olarak hepimiz bir sorumluluk ve emanet taşıyoruz. Bizler burada yapmış olduğumuz çalışmalarla ve aldığımız kararlarla diğer kurumlara örnek olabilirsek bundan elde ettiğimiz kazanım ömür boyu hanemize yazılacaktır. İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır. Bizler yaşarken ölmeye değil, öldükten sonra da yaşamaya talip olmalıyız. Çalışmalarımızı da bu yönde iyi niyetle gerçekleştirmeliyiz.” dedi.
 
“Üniversiteler gelişip değişirken ortak projelere imza atmaları kaçınılmaz”
Toplantıda söz alan KMÜ Genel Sekreteri Ahmet Tüfekci ise farklı üniversitelerle ortak projelerde bulunmanın üniversiteler açısından büyük bir önem taşıdığına vurgu yaparak, “Üniversiteler günden güne gelişiyor ve değişiyor. Günümüzde çok iyi noktalara geldiğine tanık olduğumuz üniversitelerimizin paylaşımlarının artması ve daha fazla ortak projeye imza atmaları kaçınılmazdır. Bu bağlamda UNİKOP’a üniversitelerimizi bir araya getirdiği için ve bize ortak çalışma imkânı sağladığı için teşekkür ediyorum. Kurumsallaşmak için sorumluluk alınması gerekiyor ve bu sorumluluğu yalnızca üst kurulların alması değil, kurumların bütün birimleri ile birlikte üstlenilmesi gerekiyor. Bu amaçla düzenlediğimiz toplantının hepimiz açısından faydalı olmasını temenni ediyor, katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Son olarak söz alan UNİKOP Genel Sekreterliği Dönem Başkanı ve KMÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Yıldız ise üniversitelerde gerçekleştirilen idari işlerin önemine dikkat çekerek bunların geliştirilmesi ve iyileştirilmesini sağlamak amacıyla düzenlenen toplantının üniversitelerin bir araya gelmesi ve bilgi paylaşımı açısından son derece önemli olduğunu belirtti.

Toplantı, açılış konuşmalarının ardından gündem maddelerinin görüşülmesi ile devam etti. UNİKOP daire başkanları çalıştayı, ihtiyaç duyulan alanlarda personel hareketliliği, üniversitelerin bilgisayar yazılımlarının paylaşılması, üniversitelerin güçlü alanlarında ortak hizmet içi eğitim programlarının düzenlenmesi, kütüphaneler arası ödünç kitap alımı ve veri tabanlarıyla ilgili paylaşımlar gibi farklı maddelerin ele alındığı toplantı karşılıklı fikir alışverişi ve temennilerin dile getirilmesiyle sona erdi.