Kadının toplumsal hayattaki rolüne dikkat çeken Vali KAHRAMAN mesajında şu ifadelere yer verdi:“Biz Karaman'ı anlatırken Karamanoğlu Mehmet Bey'den, Hz.Yunus Emre'den bahsettiğimiz gibi Aktekke'de sırlanan Mümine Hatun'dan, Hatuniye'yi inşa ettiren Nefise Sultan'dan da bahsediyoruz. Bu da gösteriyor ki bir medeniyetin inşasında en az erkekler kadar kadınların da rolü ve emeği vardır. Aslında gönül dünyamızda yer bulan her hikayede bu gerçeği bulmak mümkün... Mecnun'u Leyla'dan, Ferhat'ı Şirin'den ya da Şirin'i Ferhat'tan, Leyla'yı Mecnun'dan ayrı görmek elbette ki mümkün değil... Bu aslında hayatın gerçeğidir... Bugün gerek ülkemizde gerekse dünyanın diğer ülkelerinde kadınların bazı insanî haklardan yeterince faydalanamadığına, çeşitli olumsuzluklarla başbaşa kaldıklarına şahit oluyoruz... Oysa bugün gerek ülkemizde gerekse dünyanın diğer ülkelerinde ekonomik alanda, sanayide, eğitimde, ticarette, siyasette elhasıl hayatın her alanında kadınların bir çok başarıya imza attıklarını görüyoruz.
Ülkemizde kadınlarımızın çeşitli olumsuzluklarla başbaşa kalması bizleri derinden üzmektedir ve ilimizde bu tür olumsuzlukların yaşanmaması için elimizden gelen gayreti gösterdiğimizi özellikle belirtmek istiyorum. Ve kadınlarımızın yaşadığı her kötü olay, bu ülkeyi gönül dünyasında baş tacı eden herkesin yüreğini kanatmalıdır diyorum; çünkü bizler “Cennet anaların ayakları altındadır.” anlayışını benimsemiş bir medeniyetin mensubuyuz... Bu açıdan şunu özellikle belirtmek gerekiyor: Kadınlar hak konusunda sadece yasalarda değil, o milletin gönül dünyasında yer bulmalıdır... Hem demokratik hayatımız için hem sosyal, hem kültürel hayatımız için büyük önem taşıyan kadınlarımızın en iyi imkânlara ve haklara kavuşması en temel dileğimizdir.

Dünya Kadınlar Günü'nün ilimizdeki, ülkemizdeki ve dünyadaki tüm kadınlar için hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, tüm kadınlar için adalet ve eşitliğin olduğu bir dünya diliyorum” dedi.