Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) yabancı uyruklu öğrenci sayısı artıyor. 2012–2013 eğitim-öğretim yılında öğrenim görmek için başvuru yapan 20 aday 11 Temmuzda sınava girecek. 

Başvuruları incelenen ve Uluslararası Öğrenci Programı Sınavına girmeleri uygun görülen adaylara, “genel kültür” ve “genel yetenek” başlıkları altında sorular sorulacak. Sınavdan 50 ve üzeri puan alan adaylar başarılı sayılacak.

Uluslararası Öğrenci Programı Yürütme Kurulunca değerlendirilen başvurular sonucunda farklı ülkelerden gelen öğrencilere kapılarını açan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde, geçen yıl 10 yabancı uyruklu öğrenci öğrenimini sürdürmüştü. Başvuru yapan adayların sınavının geçerli olması durumunda 20 öğrenci daha KMÜ ailesine katılacak.

Konuya ilişkin açıklama yapan KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen “Uluslararası düzeyde akademik faaliyet yürütmek ve ülkelerarası öğrenci değişimine yönelik iletişimi oluşturabilmek amacıyla yurtdışından gelen misafir öğrenciler için üniversitemizin kapılarını açtık. Birer kültür elçisi olarak gördüğümüz misafir öğrencilerimizi uluslararası anlamda ülkemizi tanıtma, bilimsel katkı verme, kültürümüzü paylaşma ve Karamanımıza özgü misafirperverliği yaşatmak için önemli bir fırsat olarak görüyoruz. Üniversitemize gelen misafir öğrencileri kendi çocuklarımız gibi benimsiyoruz. Onları üniversitemizde en iyi şekilde ağırlamayı, meslek sahibi yapmanın ötesinde hayata hazırlamayı hedefliyoruz.” dedi.

Almanya, Azerbaycan, Fransa, Türkmenistan, Bulgaristan, Hollanda, Avusturya, Makedonya, Kırgızistan, Cezayir’den gelen 20 yabancı uyruklu öğrenci Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde Kamu Yönetimi, İşletme, İktisat, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Yaşlı Bakımı ve Çocuk Gelişimi bölümlerinde öğrenim görecek.