Maliye Bakanlığı’nca Hazırlanan, Toplumun Bütün Kesimini Yakından İlgilendiren Ve Uzun Süredir Beklenen Gelir Vergisi Kanun Tasarısı Meclis Başkanlığı’na Sunuldu.
Ekim Ayında Yasalaşması Beklenen Yeni Gelir Vergisi Kanunu Tasarısı İle Madde Sayısı Azaltılırken Yasa Sade Ve Daha Anlaşılır Hale Getiriliyor, Gelir Ve Kurumlar Vergisi Kanunu Tek Çatı Altında Toplanıyor, Çok Kazanandan Daha Çok Vergi Alınması Hedefleniyor, Vergi Tabanı Genişliyor, Beyanname Veren Mükellef Sayısı Artırılıyor, Yeni Teşvikler Getirilirken Mevcut Durumda Beyanname Vermeyen Bir Kısım Mükellef De Elde Ettiği Gelirin Niteliği Ve Miktarına Bağlı Olarak Beyanname Verme Kapsamına Alınıyor.
Gençlere Vergi Teşviği
Gençlere Vergi İndirimi Avantajı Getiriliyor. İlk Defa İşe Başlayacak Olan 29 Yaşını Doldurmamış Gençlerin İş Kurmaları Teşvik Ediliyor. Böylece, 3 Yıl Boyunca Elde Edilen Kazancın Asgari Ücrete Tekabül Eden Kısmı Üzerinden Hesaplanan Vergi, Gençler Tarafından Verilecek Gelir Vergisi Beyannamesi Üzerinden Hesaplanan Vergiden İndirilebilecek. 
3 Çocuğa Vergi Teşviki
Üç Çocuk İçin Gelir Vergisi İndirimi Yapılacak. Böylece; Üçüncü Çocuk İçin Gelir Vergisi İndirimi %5' Den, %10'a Çıkartılıyor. Çocukların Her Biri İçin Vergi İndirimi Uygulanacak. İlk 2 Çocuk İçin İse %7.5 'Luk İndirim Yapılacak.
Çalışanlarının Çocuklarına Kreş Yapana Teşvik

Münhasıran Kreş Ve Anaokulu Faaliyetinde Bulunacak Olan Veya Çalışanlarının Çocuklarına Bakım Amacıyla Kurulacak Kreş Ve Anaokuluna İlişkin Kuruluş Ve Yapım Giderlerinin Tamamı Vergiden İndirim Konusu Yapılabilecek 
Peşin Vergi Ödemesi 3 E Düşüyor
Yılda Dört Kez Verdiğimiz Esnaflarımızca Peşin Vergi Olarak Adlandırılan Ve Meslektaşlarımızca Sürekli Eleştirilen Dördüncü Dönem Geçici Vergi Beyannamesi Kaldırılıyor Ve Geçici Vergi Beyanname Verme Süreleri Bir Ay Öne Çekiliyor.
Kira Gelirinde Vergi Artıyor 
Aylık 2.170 Tl Den Fazla Kira Geliri Elde Edenlerin Beyannamelerinde %25 Götürü Gider Yerine %15 Götürü Gider Uygulayabilecek Ve Böylece Ödeyecekleri Vergi De Artacak.  Ayrıca Aylık 5.000 Tl Den Fazla Kira Geliri Olanlar Götürü Gider İndiriminden Faydalanamayacak.
Tek Konuta Vergi İstisnası  
Konutu 5 Yıldan Fazla Elde Tutanlar, Satış Sırasında Elde Etikleri Gelirin Hiçbir Vergisini Ödemiyorlardı, Yeni Yasayla, Tek Konutu Bulunanlar Ne Zaman Satarlarsa Satsınlar Ne Kadar Kazanç Sağlarlarsa Sağlasınlar Vergi Ödemeyecek. Birden Fazla Konutu Olanlar İse Elde Ettikleri Kazancın; 2 Yıl İçerisinde Sattıklarında Yüzde 100'ü, 2 Yıldan Sonra Yüzde 60'ı, 3'den Sonra Yüzde 50'si, 4'ten Sonra Yüzde 40'ı, 5'ten Sonra İse Yüzde 25'i Üzerinden Vergi Verecek. 
Berbere Vergi Yok
Bir İşyeri Açmaksızın Gezici Olarak Ve Doğrudan Doğruya Tüketiciye İş Yapan Hallaç, Kalaycı, Lehimci, Musluk Tamircisi, Çilingir, Ayakkabı Tamircisi, Kundura Boyacısı, Berber, Nalbant, Fotoğrafçı, Odun Ve Kömür Kırıcısı, Çamaşır Yıkayıcısı Ve Hamallar Gibi Küçük Sanat Erbabı Gelir Vergisi Ödemeyecek. 
Vergi İadesine Devam
Ücretli Çalışanların Evli Ve Çocuk Sayılarına Göre Aldıkları Asgari Geçim İndirimi İsmi Değişerek Ücretlerde Özel İndirim Adı Altında Uygulanmaya Devam Edilecek.