Karaman Belediyesi tarafından yaptırılan 500 hayvan kapasiteli yeni hayvan barınağı törenle hizmete girdi. Her Cuma günü geleneksel hale gelen tesis açılışının bu haftaki açılışı da yine saat 11.00’de Urgan Mahallesi’nde yapımı biten Hayvan Barınağı’nda gerçekleşti.

Barınağın açılışına; Vali Süleyman Kahraman ve eşi Muhsine Kahraman, Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu’nun eşi Hilal Uğurlu, Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, Ak Parti İl Başkanı Kerim Dereli, Daire Müdürleri, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis Üyeleri ile davetliler katıldı.

Karaman Valisi Süleyman Kahraman, barınağın açılışında kent hayatının getirdiği zorluklar sonucunda, evde beslenen hayvanların birçoğunun sokağa terk edildiğini vurguladı. 
Hayvanların da yaşam haklarının olduğuna dikkati çeken Kahraman: “Bizim ecdadımız sadece insanlara değil, dağdaki-taştaki, kurda-kuşa bile hizmet eden bir kültürden gelmektedir. Bizler de aynı bu unsuru paylaşıyoruz. Sokağa bırakılan hayvanlara bizim sahip çıkmamız gerekiyor. Bu barınağın yapımında emeği geçen başta Belediye Başkanımız olmak üzere tüm belediye çalışanlarını kutluyorum. 10 bin metrekarelik bir alanda yaptırılan barınak 500 hayvan kapasitesine ve kliniğe sahip. Şuanda 218 köpek koruma altına alındı” dedi.

Konuşmanın ardından yeni hayvan barınağı Vali Süleyman Kahraman, eşi Muhsine Kahraman, Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu’nun eşi Hilal Uğurlu ile AK Parti İl Başkanı Kerim Dereli ve Kadın Kolları Başkanı Emine Şimşek tarafından açıldı. Açılışı yapılan barınak protokol üyeleri tarafından gezilirken, en çok ilgiyi yavru köpekler gördü.